Breaking news

Cauzele şi tratamentul paradontozei, cu îndrumare de la Doctor Şerban

loading...

Afecţiunile paradontale sunt un grup de afecţiuni care acţionează în mod negativ asupra ţesuturilor. Lăsate netratate, aceste afecţiuni paradontale rezultă în distrugerea gingiilor, a osului alveolar şi a stratului exterior de la rădăcina dintelui. Afecţiunile şi bolile paradontale sunt adeseori văzute drept nişte afecţiuni inflamatorii cronice. O infecţie acută a tesututului care înconjoară dintele poate apărea la un moment dat, inflamaţiile având totuşi minime şanse de a fi rezolvate pe cont propriu.

stomatologBolile paradontale afectează gingiile, care constau în ligamentul parodontal, cimentul şi osul alveolar. Afecţiunile paradontale se dezvoltă mai ales atunci când un buzunar sau un spaţiu se formează între dinţi şi gingii. Cu toate că mulţi oameni suferă de anumite forme de afecţiuni de acest gen, nu se întâmplă, din fericire, şi cazuri mai grave în acest sens. Însă, în cazul în care aceste răni gingivale se agravează şi durerile devin acute, este necesară intervenţia unui doctor care va efectua un tratament pentru parodontozӑ corespunzӑtor.

Din fericire, pentru tratamentul ce este necesar persoanelor cu probleme de genul acesta, există clinica Dr. Şerban, care oferă în condiţii de sterilizare conforme mai multe tipuri de intervenţii care tratează, dar şi previn bolile paradontale. Aşadar, oferite de specialiştii clinicii Dr. Şerban în aceste situaţii neplăcute sunt detartrajele cu ultrasunete şi tratamentele air-flow prophy-jet care curată suprafaţă dinţilor şi ajută gingiile să îşi revină. Însă, dacă situaţia devine şi mai gravă şi este cauzată pierderea dinţilor, este recomandat un implant – înlocuirea dinţilor căzuţi cu şuruburi de titan. Acest serviciu este de asemenea  la dispoziţia dumneavoastră pe drserban.ro.

De asemenea, în cadrul cabinetului privat al doctorului cu experienţă se efectuează şi chiuretaje subgingivale, operaţii cu lambou, dar şi adiţii osoase cu membrană PRF sau os colagen. Se recomandă de asemenea pacienţilor clinicii să efectueze anumite controale periodice o dată la 6 luni şi profilaxie în mod anual: periaje profesionale, detartraj, dar şi tratamente gingivale pentru prevenirea afecţiunilor paradontale. Toate aceste servicii şi oferte pot fi solicitate în cadrul clinicii Dr. Şerban.

Gingivita este o inflamare a ţesuturilor moi exterioare ale gingiilor şi atunci acestea devin roşii şi inflamate, îşi pierd forma naturală şi sângerează cu uşurinţă. Gingivita poate, totuşi, rămâne o afecţiune cronică timp de mulţi ani de acum încolo fără a afecta alte ţesături paradontale. Acest fenomen este cel mai adesea regăsit printre tinerii adulţi.

Şi totuşi, după observarea acestor afecţiuni orale, este necesarӑ o diagnoză şi un control specializat de către un medic stomatolog care să ofere un verdict şi apoi să găsească un tratament adecvat. Diagnoza unei parodontoze este efectuată în cadrul observării gingiilor inflamate. De obicei, un dentist diagnosticӑ şi caracterizează diferitele tipuri de afecţiuni ale dinţilor. Multe asemenea afecţiuni sunt distinse bazat pe severitatea infecţiilor şi a numărului şi tipului de ţesuturi implicate.

La clinica Doctorului Şerban diagnoza parodontozei include măsurarea dimensiunii spaţiilor formate între gingii şi dinţi. Spaţiile gingivale normale sunt superficiale. Dacă boala gingivală este severă, pierderea maxilarelor poate fi detectată cu ajutorul razelor X efectuate asupra dinţilor. Dacă se pierde prea mult os, dinţii devin slăbiţi şi îşi pot schimbă poziţia. Aceste lucruri vor putea fi observate de asemenea cu ajutorul razelor X.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata