Breaking news

Campanie de prevenţie | Inamicul tăcut de lângă noi – Dislipidemia, stilul de viaţă şi complicaţiile sale

loading...

Pe fondul unui număr din ce în ce mai mare de afecţiuni înregistrate în rândul populaţiei din ţara noastră, generate de valorile anormale ale colesterolului şi trigliceridelor în sânge, TheStoryBoard Public Relations (divizie a Revolver Communications) iniţiază campania de informare şi prevenţie, “Inamicul Tăcut de Lângă Noi – Dislipidemia, stilul de viaţă şi complicaţiile sale”.

dieta sanatoasaDislipidemia este un important factor de risc cardiovascular, de aceea ignorarea acestei boli poate avea urmări foarte grave pentru sănătatea populaţiei.

În cele mai multe situaţii, dislipidemiile apar împreună cu diabetul zaharat de tip 2, obezitatea şi hipertensiunea arterială.

Studiile recente au subliniat implicarea dislipidemiilor în afecţiuni nu doar din sfera cardiologiei, diabetologiei, nutriţiei ci şi în patologii din sfera gastroenterologiei, hepatologiei, nefrologiei, reumatologiei, neurologiei şi bolilor infecţioase.

Dislipidemia este o boală metabolică, ce presupune o modificare calitativă sau cantitativă a metabolismului lipidic, adică valori anormale ale grăsimilor (lipidelor) din sânge.

Dislipidemia se caracterizează prin creşterea sau scăderea nivelului seric al colesterolului total, LDL-colesterolului (colesterolul rău), HDL-colesterolului (colesterolul bun) sau trigliceridelor.

Valorile normale pentru aceşti parametri trebuie să conţină colesterolul total sub 200mg/dl, colesterolul HDL peste 45-55mg/dl, colesterolul LDL sub 100 mg/dl, valoarea colesterolului total/colesterol HDL sub 5 şi valoarea trigliceridelor sub 200 mg/dl.

În România, peste şapte milioane de persoane suferă de boli cardiovasculare şi peste 150.000 îşi pierd în fiecare an viaţă din cauza lor. Dislipidemia este o afecţiune care contribuie major la instalarea bolilor cardiovasculare – cere-i medicului tău de familie un set de analize pentru determinarea nivelului de lipide din sânge!

Un studiu recent a arătat că scăderea LDL-colesterolului cu 1mmol/l a redus de 5 ori riscul de evenimente vasculare majore (infarctul miocardic, accidentul vascular cerebral, revascularizatia coronariană).

Campania de comunicare, informare şi testare “Inamicul tăcut de lângă noi – Dislipidemia, stilul de viaţă şi complicaţiile sale”, îşi propune să crească gradul de informare şi conştientizare al populaţiei în ceea ce priveşte impactul pe care îl are asupra sănătăţii Dislipidemia prin valorile crescute ale colesterolului şi trigliceridelor şi să identifice, în urmă testărilor efectuate în rândul grupurilor cu grad de risc crescut, persoanele ai căror parametri depăşesc valorile normale ale acestora, pentru a beneficia ulterior de un tratament şi o monitorizare adecvată din partea medicului curant şi de îmbunătăţirea stilului de viaţă printr-un set de măsuri specifice care să prevena şi să limiteze complicaţiile generate de acestea.

În cadrul primei etape a campaniei ce se desfăşoară între 13 iulie şi 13 august 2015, cetăţenii sectoarelor 4 şi 5 ale capitalei pot solicită informaţii medicilor de familie privind participarea lor la această campanie şi obtrine un set de analize gratuit pentru măsurarea valorilor colesterolului şi trigriceridelor, în vederea identificării gradului de risc pentru apariţia Dislipidemiei.

Întreabă-ţi medicul de familie despre campania “Inamicul tăcut de lângă noi – Dislipidemia, stilul de viaţă şi complicaţiile sale” şi vizitează site-ul www.Dislipidemie.iPrevent.ro.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata