Breaking news

Bolnavii de cancer din Oltenia au rămas fără aparatul care-i trata

loading...

Bolnavii de cancer din Oltenia riscă agravarea afecţiunii din cauza defectării unui aparat de radioterapie de la Spitalul de Urgenţă Craiova.

imageAcceleratorul liniar de particule, un dispozitiv medical care efectuează iradierea zilnică a aproximativ 100 de pacienţi, s-a defectat pe 10 decembrie 2009, din cauza utilizării peste capacitate, şi până în prezent nu a putut fi reparat.  Potrivit conducerii Clinicii de Radioterapie de la Spitalul de Urgenţă Craiova, defecţiunea a apărut la cablurile de alimentare şi piese de schimb nu pot fi aduse decât din străinătate. Spitalul de Urgenţă Craiova a găsit finanţare, a făcut comandă în Statele Unite pentru setul de cabluri de alimentare şi aşteaptă ca până la sfârşitul acestei săptămâni să-i fie onorată comanda. Cel puţin aşa au promis reprezentanţii firmei de service. Din cauza defectării acceleratorului liniar, sute de bolnavi care ar fi trebuit să-şi înceapă tratamentul în lunile decembrie şi ianuarie au fost reprogramaţi, iar listele de aşteptare se întind până în luna martie. Pacienţii care se aflau în tratament în momentul defectării aparatului au fost trecuţi pe cobaltoterapie, alt procedeu de iradiere învechit, prin care nu pot fi trataţi decât jumătate dintre bolnavii care erau trataţi la acceleratorul liniar. Spitalul de Urgenţă Craiova este singurul din Oltenia şi unul dintre puţinele din ţară care au accelerator linear de particule.

Ana-Maria Obada

loading...
1 Comentariu
  1. RUDOLF LEONARD spune

    rudolf leonard : Bolnav de cancer la 24 de ani Mă numesc Magyara Rudolf Leonard, am 24 de ani şi bani prea puţini pentru a-mi permite medicamentele necesare tratării afecţiunilor de care sufăr. Nu am pe nimeni, am crescut, de la un an, în mai multe case de copii din Sibiu, iar de la 18 ani sunt pe drumuri. Acum dorm la un adăpost de noapte din Sibiu şi nu pot munci pentru că medicii mi-au interzis efortul fizic. Sufăr de ciroză hepatică, ulcer, leucemie şi scolioză toracică şi am nevoie, lunar, de medicamente în valoare de aproape cinci milioane de lei pentru a putea urma tratamentul prescris de medici. Mă adresez oamenilor cu suflet şi credinţă în Dumnezeu să mă ajute pentru a putea continua acest tratament. Cei care doresc, mă pot ajuta cu mici donaţii în contul deschis la BCR : RO36RNCB0231088855520001 (lei). Vă rog ajutaţi-mă! dacă nu, pot să mor! E-mail: rudolfleonard13@yahoo. com Telefon: 0757205495 Vă mulţu mesc anticipat. Boală, disperare, durere, neajutorare şi câte sinonime ar putea descrie situaţia acestui om. În jurul nostru în fiecare zi mor oameni. Mor sau trăiesc cu o frică teribilă de moarte din cauza indiferenţei noastre. În fiecare zi semenii noştri duc poveri grele în sufletele lor. Cine dintre noi este gata să întindă o mână de ajutor??? Nu pot să ajut acest om financiar, dar vreau prin acest anunţ să sesizez pe cei care nu stau cu mâna întinsă şi pot să pună ceva deoparte ca să contribuie la această nevoie. Dumnezeu spune că: religiunea curată şi neîntinată înaintea Lui constă în cercetarea văduvelor şi orfanilor în necazurile lor. (Iacov 1). Tu ce faci în acest sens. Contribuie şi tu la salvarea lui Rudolf. Am aflat despre situaţia lui de la el, când a lăsat mesajul de mai sus într-un

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata