Breaking news

Boli care se pot trata si la psiholog online: depresia, anxietatea, atacul de panica

loading...

Ne intalnim din ce in ce mai des cu boli precum depresia, anxietatea si atacul de panica. Fie ca citim despre ele si aflam lucruri surprinzatoare, fie ne afecteaza chiar pe noi, fie afecteaza pe cineva drag. Devine chiar ingrijoratoare frecventa si intensitatea acestor boli.

Chiar daca se fac multe studii medicale, bolile psihice / psihologice sunt greu de analizat, pentru ca ele reprezinta un complex de factori. Practic, fiecare afectiune e personalizata in functie de “bagajul” pacientului. Chiar si asa, trebuie sa invatam sa cerem ajutor specialistilor in domeniu: psihiatri, psihologi, psihoterapeuti, psihologi online, etc.

Cere ajutorul unui psiholog online

Aceste boli nu trebuie lasate netratate. Prea multa vreme au fost lasate sa devalizeze vieti si sa distruga potentialul unor oameni. In urma cu 20-30 de ani situatia era de asa natura incat unele persoane nu puteau cere ajutor. Acum situatia s-a schimbat. Exista specialisti, exista centre medicale si cabinete, exista documentatii si cercetari, exista tratamente si terapii. Avem chiar si servicii de psiholog online. Practic, nu mai trebuie decat ca pacientul sa ceara ajutor oriunde s-ar afla. Accesibilitatea serviciilor psihologice e din ce in ce mai ridicata. Unele chiar sunt gratuite sau la tarife modice. Exista organizatii specializate care chiar se deplaseaza gratuit acasa la pacient. Deci nu mai exista scuze pentru cei care nu cer ajutor.

Scapa de boli, pretuieste-ti sanatatea

Insa, trebuie sa recunoastem ca inca exista mituri cu privire la mersul la psiholog sau psihiatru, desi bolile psihiatrice trebuie si ele tratate si pacientii recuperati. Persoanele afectate se tem de felul in care vor fi judecati de cei din jur, ca stiindu-i bolnavi li se vor contesta anumite abilitati, ca isi vor pierde locul de munca, etc. Toate acestea inca se intampla in Romania de azi. Dar mai importanta decat toate acestea e sanatatea fiecaruia. Alt serviciu iti mai gasesti, dar daca nu-ti recuperezi sanatatea, viata ta se poate transforma intr-un cosmar. Pretuieste toate oportunitatile medicale care exista si cere ajutor chiar acum.

Articol furnizat de Psiholog Simona Jeles.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata