Breaking news

Bacteriile devin rezistente la antibiotice datorită unei enzime

loading...

Oamenii de știință au descoperit că bacteriile au căpătat rezistență la antibiotice grație unei enzime numită New Delhi metallo-ß-lactamase-1, prescurtată NDM 1.

bacteriiEnzima  neutralizează efectul carbapenemelor, unele din cele mai puternice antibiotice cunoscute, asupra bacteriilor. Medicii au identificat enzima la două bacterii cu care au fost infectaţi pacienţi din India, Pakistan sau Bangladesh. Recent însă, mai mulţi pacienţi din Marea Britanie şi SUA, care au călătorit în India pentru tratamente cosmetice mai ales, au fost diagnosticaţi cu infecţii cu bacterii rezistente la tratament.

Până în prezent bacteriile la care a fost identificată enzima NDM 1 sunt E.colli şi Klebsiella pneumonia, două bacterii extrem de întâlnite în intestinul subţire uman, răspunzătoare de infecţiile urinare sau pneumonie.

Autorităţile din Marea Britanie au raportat deja 50 de cazuri de pacienţi infectaţi cu bacterii care produc NDM 1, însă este posibil ca numărul cazurilor să fie mai mare, întrucât bacteria se poate transmite în spital, de la om la om.

Companiile farmaceutice şi autorităţile medicale din întreaga lume îşi concentrează eforturile pentru dezvoltarea unor antibiotice eficiente împotriva acestei enzime.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata