Breaking news

Ardeiul iute te scapă de grăsime

loading...

Cercetătorii au descoperit că ardei iuţi provoacă creşterea temperaturii corpului, fapt care ajută la arderea caloriilor şi oxidarea straturilor de grăsime.

bhut_jolokia_ardeiArdeii iuţi nu sunt numai gustoşi, dar sunt responsabili şi pentru arderea caloriilor, potrivit unui nou studiu. Pentru cei care nu agreează arsurile provocate de ardei, cercetătorii au descoperit că substanţa responsabilă pentru senzaţie, capsicina, apare şi în compoziţia unor fructe, într-o formă mai uşoară, transmite realitatea.net.

Cercetătorii de la Universitatea din California au recrutat 34 de femei şi bărbaţi care au fost dispuşi să consume, timp de 28 de zile, o masă cu un conţinut scăzut de calorii. Au fost aleşi mai mulţi subiecţi care au primit un remediu placebo şi pastile care conţineau capsicină, mai precis o varianţă care nu lasă senzaţia de arsură, numit DCT.

Experimentul a demonstrat că, cel puţin pentru câteva ore după fiecare masă, consumul de energie a fost mult mai ridicat, fiind aproape dublu, la cei care au luat pastilele cu capsicină.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata