Breaking news

ANPC retrage de la consum 150.000 de litri de apă minerală

loading...

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor a decis să retragă de la vânzare, aproape 150.000 de litri de apă minerală întrucât izvorul de la care provenea apa nu seaflă pe lista Autorităţii Naţionale pentru Resurse Minerale.

apa mineralaApa minerală a fost retrasă în urma unei sesizări făcute de un consumator. Apa minerală era comercializată prin lanțul de magazine Lidl. Preşedintele ANPC, Marius Dunca, a anunţat luni, într-o conferinţă de presă, că apa minerală era provenită din izvorul F4 Roşu, care nu se află pe lista apelor minerale destinate comercializării.

“În urma adresei făcute către Autoritatea Naţională pentru Resurse Minerale pentru a verifica această sursă, răspunsul pe care ni l-au dat ei spune că sursa F4 Roşu nu este înregistrată ca rezervă sau resursă de apă minerală, iar Societatea Naţională a Apelor Minerale care are în concesiune acest izvor ne-a transmis că nu furnizează apă minerală pentru îmbuteliere din acest foraj”, a declarat marius Dunca.

Drept urmare, reprezentanţii ANPC dispus retragerea de la vânzare a 101.160 de litri, după care reprezentanţii reţelei de magazine au scos de pe rafturi, din proprie iniţiativă, alţi 45.000 de litri de apă minerală.

ANPC spune că nu există indicii potrivit cărora apa respectivă ar fi improprie pentru consumul uman.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata