Breaking news

Peste 500 de analize HIV false făcute la Spitalul Județean din Târgu Jiu

loading...

Caz șocant la Spitalul Județean din Târgu Jiu. Peste 500 de analize medicale pentru HIV SIDA și Sifilis, au fost falsificate. Cu alte cuvinte analizele nu au fost făcute niciodată dar plătite de CNAS.

analize medicaleAurelian Udristoiu, șeful Laboratorului de Analize Medicale din cadrul Spitalului Județean din Târgu Jiu este acuzat că și-a pus parafa pe sute de analize medicale pentru HIV SIDA și Sifilis false.

Acest lucru a fost scos la iveală de către o comisie de anchetă realizată la spital la solicitarea managerului Claudia Manu.

În urma raportului primit pe 9 ianuarie 2014, Claudia Manu a constatat că s-au înregistrat peste 500 de analize medicale fictive pentru HIV și sifilis, fără ca acestea să fi fost făcute în realitate. Principalul vinovat de aceste analize false este șeful laboratorului.

Controlul a vizat perioada septembrie – noiembrie 2013. Aceste analize medicale ar fi fost eliberate pentru anumite persoane pentru că aveau nevoie la anumite certificate. Medicul Aurelian Udristoiu este anchetat și în dosarul permiselor false.

În prezent, medicul incriminat în scandalul analizelor medicale false se află în concediu medical, fiind operat la București.

Managerul Spitalului Județean din Târgu Jiu a declarat miercuri la Antena 3 că va depune plângere penală pe numele șefului Laboratorului de Analize Medicale și că îl va demite din funcție imediat ce acesta va reveni din concediul medical.

Claudia Manu a spus că nu este vorba de analize realizate pacienților din spital, și că acestora li s-ar fi făcut analize corecte.

Analizele fictive au fost decontate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

loading...
1 Comentariu
  1. anonim spune

    In Gorj este o lupta politica , de aceea au inceput sa caute in r.h.t , vor sa externalizeze laboratorul , si este doar o singura firma TETRAEDRU care-l poate prelua .Hiv, vdrl si alte teste se faceau pe hartie de pe vremuri , si stie toata lumea ca acesti oameni nu au luat bani ( intotdeauna) pentru eliberarea acestor rezultate;
    Este o mostenire veche care trebuie dezvatata, dar cand sunt si alte interese deja este nasol.
    O sa terminam tot sistemul se stat si o sa se aleaga parful, o sa plece mai multa lume din sistemul nostru sanitar.
    La ora 13 este o teleconferinta LA COLEGIUL MEDICILOR cu tema “PLECAREA MEDICILOR DIN SISTEMUL DE STAT “

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata