Breaking news

Ambulanța spune că fularul a fost pus la gâtul lui Năstase la cerea familiei sale

loading...

Serviciul de Ambulanță București spune că salvarea pentru Năstase a fost solicitată de Ministrul Ioan Rus și că fularul a fost pus la gâtul fostului premier de către familia acestuia, ca să ascundă pansamentele.

Conducerea MAI, a fost cea care a solicitat trimiterea unei ambulanțe la casa lui Adrian Năstase.

”Intervenţia Serviciului de Ambulanţă la adresa din strada Zambaccian a fost făcută la solicitarea structurii de conducere a Ministerului Administraţei şi Internelor, ca sprijin medical. Această procedură nu este specială, de-a lungul timpului, Serviciul de Ambulanţă a mai asigurat echipaje de intervenţie pentru situaţii cu risc medical (ex. situaţii de executare silită, cazuri cu potenţial conflict, evacuare din locuinţe etc)”, se arată în comunicatul de presă al Serviciului de Amblanţă Bucureşti – Ilfov.

Serviciul de Ambulanţă precizează faptul că echipajul a respectat protocolul ce se aplică într-un astfel de caz.

Amănuntele medicale pot fi puse numai la dispoziţia pacientului sau a instituţiilor abilitate, în conformitate cu prevederile legale în vigoare. Protocolul de intervenţie în cazul unei urgenţe, cum era acest caz, presupune, după acordarea primului ajutor medical, transport la cel mai apropiat spital de urgenţă care deţine toate specialităţile necesare asigurării tratamentului definitiv al afecţiunii respective, în acest caz fiind vorba de Spitalul de Urgenţă Floreasca”, se mai spune în comunicat.

Cât privește decizia de internare la Floreasca, ambulanța spune că era de competența medicilor de la spital. De asemenea, în privința fularului de la gât, conducerea Ambulanței precizează ca a fost decizia membrilor familiei de a ascunde pansamentele.

”Considerăm că echipajul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov a executat această intervenţie respectând protocoalele şi legislaţia în vigoare. Subliniem că, la ieşirea din domiciliu, pacientul avea plăgile pansate şi linie intravenoasă, acestea fiind acoperite, la solicitarea familie, până la introducerea tărgii în ambulanţă şi la coborârea tărgii din ambulanţă”, se mai precizează în comunicatul de presă.

 

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata