Breaking news

Ai idee câte substanțe nocive sunt adăugate în tutun?

loading...

Nu trebuie să fii de specialitate chimist pentru a ști că gustul țigărilor este dat de tutun dar și de numeroase componente chimice ce se adaugă în acesta. În special țigările mentolate sunt supuse unui tratament chimic special, care cu siguranță nu are un impact bun asupra sănătății oamenilor.

fumatorȚigările de brand au o anumită formulă de substanțe chimice specifice acelui brand, fapt pentru care oamenii ajung să fie dependenți chiar de acele ingrediente și astfel simt nevoia de a consuma doar marca de țigări care le-a creat dependența. Aceasta este explicația la faptul că unii fumători preferă să fie doar consumatori de tigari marca X, sau de altă marcă de țigări (cu a căror ingrediente s-a obișnuit organismul lor).

Oamenii au diverse vicii, sunt consumatori de băuturi alcoolice (vin, vodkă, bere), de droguri (ex. opium) și de tutun. Astfel de produse sunt comercializate legal sau ilegal, însă întrebarea care se pune este de ce oamenii aleg să le consume? Dacă întrebi un consumator de tutun ,,înrăitˮ de ce fumează, îți răspunde că ,,din plictisealăˮ. Dacă întrebi un consumator de alcool de ce bea, îți spune că ,,pentru a se îmbăta, pentru a se distra sau că nu se poate lăsaˮ.

trabuc

Plictiseala și distracția sunt cele două motive pentru care oamenii aleg un stil de viață ce include consumul de astfel de droguri care le distrug sănătatea. În concluzie oamenii își intoxică organismul cu substanțe nocive pentru a se distra și din inconștiență ajung să sufere de anumite boli și să trăiască mai puțin.

Fumatul este un factor principal al declanșării cancerului – această boală cu mortalitate ridicată în lume. Țigările conțin substanțe chimice, iritante, toxice și cancerigene, și anume: nicotină, nitrozamine, benzen, formaldehidă, monoxid de carbon, mentol sau aditiv chimic, gudron, hidrogen sulfurat, stronțiu, oxizi de azot, plumb, poloniu, cetone, fenoli, bioxid de carbon, acizi carboxilici, etc.

Toate acestea îmbolnăvesc organismul, prezența lor este semnalată de stări foarte rele ce se produc după inhalarea fumului de țigară și anume: stări de nervi, de irascibilitate, dureri de cap, stări de oboseală accentuată, amețeală, greață, senzație intensă de sete, probleme de concentrare.

Dezavantajele fumatului sunt:

 • distruge sănătatea fumătorilor activi și pasivi
 • poate cauza cancer de plămâni și alte tipuri de tumori (la cavitatea bucală, esofag, laringe, gât, stomac și pancreas)
 • blochează arterele
 • crește riscul de accident vascular cerebral și atac de cord
 • reduce fluxul de sânge
 • reduce fertilitatea și poate duce la impotență

trabucuri

 • distruge sănătatea copiilor
 • afectează sănătatea fătului la femeile însărcinate care inhalează fumul de țigară
 • crește riscul de boli de plămâni, boli respiratorii, ateroscleroză, boli de inimă și boli coronariene
 • îmbătrânește pielea, favorizează apariția ridurilor și a problemelor cutanate
 • scade durata de viață.

Țigările sunt vândute peste tot în lume și orice brand pare să aibă astfel de produse într-o gamă inepuizabilă. Fiecare furnizor de țigări și angajat al unei companii de tutun va înțelege mai devreme sau mai târziu că a contribuit la comercializarea și producerea unor produse ce distrug sănătatea oamenilor. Indiferent că este vorba despre tutun contrafăcut sau de tutun de calitate 100%, cum sunt țigările de foi, un lucru e clar, fumatul dăunează grav sănătății.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata