Breaking news

Adrian Strâmbeanu și-a dat demisia din funcția de Manager al Spitalului Județean Ploiești

loading...

Adrian Strâmbeanu și-a dat demisia din funcția de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, urmare a scandalului iscat în unitatea medicală.

adrian strambeanuCu șase zile înainte de expirarea mandatului de manager al Spitalului, Adrian Strâmbeanu, a solicitat, vineri, încetarea contractului de management cu acordul părţilor.

Cererea fiindu-i aprobată de Consiliul Judeţean Prahova, interimatul fiind asigurat de către directorul medical Florin Puşcariu.

Decizia vine la o săptămână de la izbucnirea scandalului la Spitalul din Ploiești, ca urmare a dezvăluirilor făcute de medicul Dan Oprea în legătură cu lipsa aparaturii din spital.

Și după tentativa eșuată a lui Raed Arafat de a-l suspenda din funcție pe durata desfășurării anchetei la Spitalul din Ploiești.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Sebastian Danielescu, managerul SJU Ploieşti, Adrian Strâmbeanu, a transmis, vineri, preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova, Mircea Cosma, o solicitare privind încetarea contractului de management încheiat în decembrie 2010 şi care expira la data de 13 decembrie 2013.

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a declarat marţi că, de la începerea controlului Ministerului Sănătăţii, „nu i s-a cerut şi nici nu s-a gândit să-şi dea demisia“ şi că nu vine în contact cu pacienţii din spital „pentru că este manager“

Este o imagine nedreaptă pentru că se munceşte foarte mult, se salvează peste 55.000 de vieţi pe an, iar în cele 10 săli de operaţie sunt operaţi peste 14.000 de pacienţi pe an“, a început conferinţa de presă Adrian Strâmbeanu.

Acesta a mai spus că ştie că sunt deficienţe la capitolul cazarea pacienţilor, şi că unitatea medicală are de recuperat de la CAS o sumă restantă de aproximativ 35 miliarde lei vechi pentru servicii medicale efectuate, plus plata serviciilor medicale efectuate în luna noiembrie şi că până în prezent există un număr de aproximativ 8.000 de pacienţi trataţi şi spitalizaţi peste valoarea de contract, echivalentul a peste 120 miliarde de lei vechi.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata