Breaking news

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Județean Ploiești, nu poate fi suspendat din funcție

loading...

Comisia de Control a Ministerului Sănătății, care verifică activitatea la Spitalul Județean din Ploiești a cerut marți, prin intermediul secretarului de stat Raed Arafat, suspendarea managerului Adrian Strâmbeanu, pe durata desfășurării anchetei.

adrian strambeanuVicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Laurenţiu Rebega a declarat marți că managerul spitalului a fost suspendat din funcție la propunerea doctorului Raed Arafat.

Numai că azi, secretarul CJ Prahova, Pavel Mihail spune că Adrian Strâmbeanu nu poate fi suspendat din funcție întrucât nu s-a primit o hârtie oficială de la Ministerul Sănătății prin care să se impute managerului deficiențe și că această măsură poate fi luată doar în ședința Consiliului Județean, adică este nevoie de convocarea consilierilor județeni.

Raed Arafat a spus că în unitatea medicală „sunt probleme organizatorice majore“ şi se analizează modul în care sunt utilizaţi banii din finanţare.

Adrian Strâmbeanu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, a declarat marţi că, de la începerea controlului Ministerului Sănătăţii, „nu i s-a cerut şi nici nu s-a gândit să-şi dea demisia“ şi că nu vine în contact cu pacienţii din spital „pentru că este manager“

Este o imagine nedreaptă pentru că se munceşte foarte mult, se salvează peste 55.000 de vieţi pe an, iar în cele 10 săli de operaţie sunt operaţi peste 14.000 de pacienţi pe an“, a început conferinţa de presă Adrian Strâmbeanu.

Acesta a mai spus că ştie că sunt deficienţe la capitolul cazarea pacienţilor, şi că unitatea medicală are de recuperat de la CAS o sumă restantă de aproximativ 35 miliarde lei vechi pentru servicii medicale efectuate, plus plata serviciilor medicale efectuate în luna noiembrie şi că până în prezent există un număr de aproximativ 8.000 de pacienţi trataţi şi spitalizaţi peste valoarea de contract, echivalentul a peste 120 miliarde de lei vechi.

Întrebat dacă îşi reproşează ceva în calitate de manager al spitalului, aceasta a spus că a făcut tot ce i-a stat în putinţă din punct de vedere financiar, în limita fondurilor, dar că ar puncta ca un minus „comunicarea greoaie“ şi că şi-ar fi dorit „să comunice mai mult şi să vorbească mai mult, la toate nivelele“ cu medicii şi personalul.

Așadar, Adrian Strâmbeanu, aflat de 7 ani la conducerea unității medicale,  are toate șansele să rămână în funcție până pe 13 decembrie, când îi expiră mandatul de manager al Spitalului Județean din Ploiești.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata