Breaking news

Adio gratuitate la sănătate pentru toți românii. Se plătesc și urgențele

loading...

Românii de rea credință vor fi obligați să suporte integral costurile serviciilor medicale, așa prevede noua lege a sănătății aflată în dezbatere publică.

Vești proaste pentru românii care se sustrag plății asigurării de sănătate în mod voit. Guvernul vrea ca cei rău platnici să suporte integral costurile intervențiilor medicale foerite în caz de urgență la camerele de gardă ale unităților medicale.

Românii care nu-şi plătesc contribuţia la asigurările de sănătate din rea-voinţă vor fi puşi să plătească ce se consumă cu ei inclusiv în urgențe. Dacă este vorba despre cazuri sociale, care nu au actele care le dovedesc situația în care sunt, vor fi puși să aducă aceste acte”, a detaliat ministrul Vasile Cepoi.

În prezent, legea sănătății prevede ca în România, toți cei care ajung la urgență să fie tratați în mod gratuit, chiar dacă nu sunt asigurați medical.

Ministerul Sănătății vrea să modifice legea, astfel încât cei care primesc îngrijiri la camera de gardă sunt depistați că muncesc dar nu-și plătesc asigurarea medicală, să fie puși să suporte integral serviciile medicale de care au beneficiat în regim de urgență.

Noua lege a sănătății, care în ianuarie a provocat scandalul între Băsescu și Raed Arafat, ducând în final la căderea Guvenrul Boc, se află în dezbatere publică timp de două luni, după care va ajunde în Parlament unde va fi supusă votului.

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    Da siiiguurrr ca daaaa … dupa ce ca platim taxe peste taxe , tva de 24 % si multe alte cretinisme … nici macar la serviciile de urgenta nu mai avem dreptul . Daca nu scoatem banul ne lasa sa murim . HALAL MINISTRU !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata