Breaking news

A fost descoperită tehnica prin care amintirile neplăcute pot fi șterse

loading...

Oamenii de ştiinţă au realizat un experiment pe șoareci, în urma căruia au reușit să șteargă amintirile neplăcute. Această realizare medicală ar putea fi aplicată cu succes în tratarea bolilor neurologice precum depresia, anxietatea sau stresul post traumatic.

creier - amintiriExperimentul pe șoareci a fost realizat de specialiştii în neuroştiinţe de la Institutul de Tehnologie din Massachusetts, Statele Unite.

Potrivit publicației New York Times, oamenii de știință au folosit o tehnică numită optogenetică, prin care lumina este folosită pentru a şterge sau activa neuronii.

Oamenii de ştiinţă au observat că amintirea negativă se forma în timp ce şoarecii primeau un şoc electric, iar amintirea pozitivă se forma atunci soarecii, toţi de genul masculin, aveau voie să petreacă timpul cu femelele.

În momentul în care cercetătorii au folosit lumina pentru a le dezactiva amintirile neplăcute, şoarecii au devenit mai puţin temători în locul unde ei au fost condiţionaţi să-şi amintească şocul.

David Moorman, profesor specialist în ştiinţele psihologice şi neuroştiinţe de la Universitatea  Massachusetts a spus că: Această tehnică este încă science-fiction, dar ne apropiem cu paşi repezi de ea.

Astfel că peste doar câțiva ani vom putea merge la medic ca să scăpăm de amintirile neplăcute.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata