Breaking news

Voiculescu: Dacă PSD și PNL vor avea câte un candidat la prezidențiale, va avea și PC unul

loading...

Dan Voiculescu a anunțat sâmbătă la congresul PC, că dacă PSD și PNL decid să aibă candidat propriu la prezidențiale și Partidul Conservator va avea unul.

dan voiculescu - ochelariPreședintele fondator al Partidului Conservator, Dan Voiculescu, a atacat dur PNL.

Aţi urmărit, aţi văzut, PSD se consolidează, PSD se pregăteşte pentru a avea rezultate maxime când sunt două rânduri de alegeri – europarlamentare şi prezidenţiale. PNL,celălalt partener al nostru, încearcă, nu de puţine ori, având acţiuni frivole faţă de parteneri, PNL ne-a jignit şi pe noi, continuă să aibă atitudini cel puţin imorale faţă de PSD, încearcă să se împrietenească cu PDL, cu Traian Băsescu, dintr-un singur motiv., Doreşte şi el să aibă rezultate maxime la alegeri. Iată cum fiecare partid politic din USL în această perioadă se consolidează”, a spus Voiculescu.

Președintele fondator al PC, a avertizat că în cazul în care cele două partide rup USL și aleg varianta cu candidat separat la preizdentiale, și PC va avea unul.

Cred că e datoria noastră, cinstea noastră, onoarea noastră, să ne pregătim și noi pentru alegerile de anul viitor, așa cum se pregătesc și celelalte partide din USL, atât pentru alegerile parlamentare, cât și pentru prezidențiale și acum probabil o să șochez o să discutăm în Biroul Executiv, în Biroul Politic, dar eu, personal, nu văd alegerile prezidențiale cu doi candidați din partea USL. Nu e voie. Trebuie să avem un USL unit, cu un singur candidat, iar dacă, în înțelepciunea lor, liderii celor două partide mari vor decide să aibă fiecare partid câte un candidat eu vă garantez că vor fi trei candidați, va avea și PC un candidat”, a spus Voiculescu, la Consiliul Național al PC de la Palatul Parlamentului.

Voiculescu i-a asigurat pe membrii PC că acest candidat va fi unul “redutabil”, căruia nu i se poate reproșa nimic: Nici că a fost securist, nici că a fost condamnat, nici că a vrut să distrugă România, nici că a furat, un candidat ireproșabil cu șanse mari să intre în turul al doilea de scrutin. Nu o spun să sperii pe nimeni, noi ne dorim să se respecte protocolul USL, dar, dacă nu se respectă, au fost deja situații când nu s-a respectat, noi vom fi obligați să candidăm cu reprezentantul nostru.

Președintele PC, Daniel Constantin, a declarat sâmbătă că nu a existat o discuție în interiorul partidului despre un candidat propriu la prezidențiale, iar propunerea lui Dan Voiculescu în acest sens l-a luat prin surprindere: A fost o propunere care ne-a luat prin surprindere, chiar și pe mine, nu am avut o astfel de discuție în interiorul partidului, probabil că vom începe de acum discuții. Eu rămân însă ferm deciziei pe care o avem în USL de a avea candidat comun. Cred că e important, e angajamentul nostru față de români. Candidați separați, doi sau trei candidați ar însemna destrămarea USL, nu cred că vom fi văzuți prea bine dacă am avea o astfel de situație.

Vicepreşedintele PNL, Rareș Mănescu consideră atacurile lui Dan Voiculescu ca fiind nefondate și precipitate: Atacurile lui Dan Voiculescu sunt nefondate și precipitate. Criticile aduse PNL nu se justifică, mai ales că Partidul Național Liberal a fost tot timpul deschis către discuții și către cooperare, atât în cadrul ACD, cât și în USL. PNL a fost un partener cinstit și loial, care și-a respectat angajamentele luate la formarea ACD și a avut o relație corectă față de PC. Domnul Voiculescu ar trebui să-și îndrepte tirul de critici în altă parte. PNL nu a căutat o apropiere față de Traian Băsescu. Noi i-am spus Nu lui Traian Băsescu de fiecare dată când am avut ocazia”, a afirmat vicepreședintele liberal. Rareș Mănescu a mai spus că „nu calea atacurilor în public este soluția pentru a rezolva nemulțumirile. Dacă dumnealui are ceva de spus, atunci se poate exprima în cadrul USL. Nu s-a pus niciodată problema să nu existe dreptul de exprimare.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata