Breaking news

Victor Ponta: Nu îmi dau demisia. Am fost filat și supravegheat în SUA

loading...
0 5

Victor Ponta a declarat luni seară la România TV că nu are de gând să-și dea demisia din funcția de prim ministru al României. Premierul a mai dezvăluit faptul că a fost spionat în vacanța petrecută în SUA de o agenție privată plătită de un site de știri din România.

victor pontaVictor Ponta nu renunță la funcția de prim ministru al României în ciuda presiunilor și a dosarului penal de la DNA.

Nu. Mai e puțin până în decembrie 2016. (…) Am avut o discuție foarte clară în Comitetul Executiv al PSD și cu partenerii mei de alianță — dl Oprea, dl Tăriceanu și dl Constantin — înainte să plec în concediu. (…) În cazul meu demisia nu e doar o chestie personală, m-am supărat eu și am plecat. Dacă mă întrebați, da, aș fi vrut să plec atunci în anumite condiții. În cazul meu, este vorba de faptul că funcția pe care o ocup nu am moștenit-o eu din familie sau de undeva pe persoană fizică, ci pentru că vreo cinci milioane de oameni au votat cu USL și programul USL din 2012 și majoritatea parlamentară PSD-UNPR-ALDE și minoritățile naționale m-au sprijinit în această perioadă”, a spus Ponta la România TV.

Ponta a precizat  că va pleca din funcția de prim-ministru dacă nu va mai avea sprijin politic. Tot la România TV, premierul a dezvăluit faptul că o agenție privată plătită de un site de știri din România, l-a filat în vacanța din SUA: Pentru mine strict și pentru familia mea, era un lucru bun și în vacanța asta să nu mai fiu prim-ministru, că nu se mai cheltuiau atâția bani cu supravegherea mea prin diverse țări. (…) O agenție privată de acolo, din America (m-a supravegheat — n.r.). Un site din România a plătit niște oameni acolo, care au stat după noi. E dreptul presei, e dreptul lor lor să facă acest lucru, așa cum e dreptul meu de a merge în vacanță cu familia. De câte ori plec în străinătate apare o fotografie de genul ăsta. Sunt bani pe care îi cheltuie un site privat de știri. Dacă ei îi au, treaba lor.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata