Breaking news

Victor Ponta, campion la capitolul contestări a candidaturii sale la prezidențiale

loading...

Nouă persoane au contestat până acum, la Curtea Constituțională, candidatura lui Victor Ponta în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din luna noiembrie. Pe locul secund se clasează Monica Macovei și Călin Popescu Tăriceanu, cu câte trei contestări.

victor pontaPe 24 septembrie CCR a judecat alte 7 contestații depuse de diferite persoane la adresa candidaților la prezidențiale. Trei dintre acestea sunt la adresa candidaturii lui Ponta, două la adresa lui Tăriceanu, una împotriva candidaturii lui Macovei și una împotriva lui Klaus Iohhanis.

Marin Duță, Robert Dragomirescu, Irina Tomescu, Călin Constantin, Constantin Moroşanu, Marin Rogoz și Milu Bajenaru Valentin sunt cele șapte persoane care au contestat la Curtea Constituțională, candidatura premierului Victor Ponta la alegerile prezidențiale din luna noiembrie 2014.

Toma Corneliu și Eugeniu Dragoş Petria au contestat candidatura Monicăi Macovei la prezidențiale.

Eugeniu Dragoş Petria și Milu Bajenaru Valentin au contestat și candidatura lui Călin Popescu Tăriceanu la prezidențiale.

Toma Corneliu este campion la contestări, depunând o sesizare la CCR și împotriva candidaturii lui Klaus-Werner Johannis.

În urma deliberărilor, Curtea Constituţională, cu unanimitate de voturi, respins toate contestaţiile.

Pe 25 septembrie, CCR a avut de judecat peste 20 de contestații la adresa candidaturii tuturor celor înscriși în cursa electorală.

Candidatura lui Kelemen Hunor la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014, a fost contestată de Eugeniu Dragoş Petria, Costache Aoanei Rahovean și de Angela Mihaela Bălan.

În timp ce Dan Boboc, l-a contestat la CCR pe Teodor Meleșcanu, iar Eugeniu Dragoş Petria l-a contestat pe Klaus Werner Iohannis.

Ioan Neacşu a contestat la CCR candidaturile Elenei Udrea, Monicăi Macovei și a lui Călin Popescu Tăriceanu.

Candidatura Elenei Udrea la alegerile pentru Preşedintele României din anul 2014 a mai fost contestată și de Marin Duta.

Dumitru Badea a contestat la CCR, candidatura lui Corneliu Vadim Tudor. Iar Florea Bulmac a depus contestație împotriva candidaturii lui Victor-Viorel Ponta.

Corneliu Vadim Tudor a depus contestație împotriva Gheorghe Funar.

Răzvan Dumitrescu a contestat la CCR, pe toți cei 14 candidați validați de Biroul Electoral Central.

Judecătorii Curții Constituționale au respins însă, cu unanimitate de voturi, toate contestațiile.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata