Breaking news

Vasile Blaga a fost demis de la șefia Senatului României

loading...

Senatorul PDL, Vasile Blaga a fost revocat marți, din funcția de președinte al Senatului României.

Demiterea lui Vasile Blaga a fost realizată în cadrul ședinței extraordinare prezidată de vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru.

După ce senatorul Toni Greblă a citit în plen, motivarea revocării din funcție, senatorul PDL, Alexandru Pereș a solicitat luarea de cuvânt atacând colegii de la USL și încercând să tragă de timp vorbinde despre Antonescu și istorie.

Tragerea de timp avea drept scop depășirea orei 18.00, în care senatul și Camera Deputaților se reuneau pentru votul privind revocarea Avocatului poporului.

Senatorul UDMR, Gyorgy Frunda a intervenit și a cerut să se respecte regulamentele, cerând președintelui de ședință să supună la vot timpul acordat în care senatorul PDL Alexandru Pereș poate să ia cuvântul.

Ioan Chelaru a supus la vot această cerere și în urma votului senatorilor, Pereș a primit 5 minute să vorbească: aceșta și-a început discursul spunând ironic: mulțumesc pentru cele 5 minute de democrație.

În favoarea demiterii lui Vasile Blaga au votat 70 de senatori, în timp ce un vot a fost împotrrivă.

La vot au luat parte doar senatorii USL și UDMR, în timp ce senatorii PDL au părăsit sala de plen.

Vasile Blaga a anunțat că va depune plângere penală îmopotriva vicepreședintelui Ioan Chelaru pentru că ar fi semnat actele de convocare a unui Birou permanent și a decis convocarea ședinței extraordinare.

De asemenea, Blaga a anunțat că va contesta la CCR, decizia de revocare a sa din funcția de șef al Senatului României.

loading...
1 Comentariu
  1. vik spune

    Bravo BLAGA!!Fugi repede la CCR… dar cei ramasi fara servici..cei cu pensii salarii taiate unde are trebui sa fuga???

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata