Breaking news

Varujan Vosganian a demisionat din funcția de Ministru al Economiei

loading...

Senatorul PNL, Varujan Vosganian a demisionat luni seară, din funcția de Ministru al Economiei, după ce Senatul României s-a opus cercetării penale a acestuia de către DIICOT.

varujan vosganianVarujan Vosganian a demisionat luni seară, din funcția de Ministru al Economiei, iar premierul Ponta i-a acceptat-o. Demisia vine la o oră după ce Senatul i-a luat apărarea și s-a opus începerii urmăririi penale de către DIICOT în dosarul privind subminarea economiei naționale.

Crin Antonescu a anunțat la scurt timp după demisia lui Vosganian, că interimatul funcției de Ministru al Economiei va fi asigurat de vicepremierul Daniel Chițoiu.

Urmează ca PNL să facă o propunere pentru portofoliul Economiei, pe care să o propună premierului Ponta. După ce premierul va accepta noua propunere, aceasta va fi trimisă spre aprobare, Președintelui României, Traian Băsescu.

Din cei 151 de senatori prezenți la vot, 25 au fost în favoarea începerii urmăririi penale, în timp ce 126 s-au opus.

La finalul votului, pentru că a scăpat de urmărirea penală, Vosganian a mulțumit colegilor spunând că nu este la prima încercare din viața lui.

Domnule președinte, stimați colegi, vă mărturisesc că mă încearcă un sentiment de emoție. Și cred că după o activitate politică de aproape un sfert de veac, nu existat un gest de solidaritate politică mai mare decât acesta. Nu e prima încercare de acest fel. Pentru o zi am fost spion când eram prima propunere de candidatură pentru postul de comisar european…De data asta am fost pentru o lună, subminator. Votul majoritar al Senatului a dat un verdict de nevinovăție în cazul meu”, a declarat Varujan Vosganian de la tribuna Senatului.

Urmare a acestui vot din Senat, procurorii DIICOT nu vor putea să îl ancheteze penal pe Varujan Vosganian pentru subminarea economiei naționale, în dosarul în care este acuzat alături de Videanu că a acordat gaz la preț preferențial firmelor din grupul Inter Agro.

„În perioada decembrie 2006 – decembrie 2008, VARUJAN VOSGNIAN, iar în perioada decembrie 2008 – septembrie 2010, VIDEANU ADRIEAN, în calitate de miniştri ai economiei, au aprobat, semnat şi susţinut în Guvern un număr 6 ordine, respectiv trei Memorandumuri, în scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infracţional constituit de către învinuitul IOAN NICULAE şi au utilizat SNGN ROMGAZ SA (unitate naţională de interes strategic) în interesul privat al SC INTERAGRO SA, acordând discount-uri comerciale substanţiale la livrarea de gaze naturale către SC INTERAGRO SA, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA, precum şi gaze naturale doar din producţia internă, cu nerespectarea dispoziţiilor legale şi în condiţiile în care SC INTERAGRO SA înregistra debite mari la plata gazelor consumate, cauzând un prejudiciu de  aproximativ 130 milioane USD”, se arată în comunicatul de presă al DIICOT, remis exclusivNEWS.ro.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata