Breaking news

Valeriu Zgonea spune că Viviane Reding nu a spus că CE analizează situația României

loading...

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea s spus miercuri că vicepreşedintele Comisiei Europene, Viviane Reding, nu a anunţat convocarea Comisiei pentru săptămâna viitoare, și că jurnaliștii au dezinformat, greșind traducerea.

Zgonea a reconandat jurnaliștilor să aibă grijă cum traduc declarațiile oficialilor europenă, astfel încât să nu dezinformeze opinia publică.

”În aceste zile vor fi foarte multe manipulări de presă, interpretări şi traduceri ale cuvintelor din limba engleză în limba română, după cum fiecare agenţie de presă, fiecare post de televiziune şi radio va avea un partizanat. Cred că acest moment este un test pentru democraţia românească, dacă au capacitatea de a nu induce panică în rândul cetăţenilor din România”, a spus Zgonea.

Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri că nu există niciun motiv pentru convocarea Comisiei Europene, el precizând că România nu a încălcat niciun tratat la nivel european.

Președintele Camerei Deputaților a spus că aşteaptă un comunicat din partea vicepreşedintelui Comisiei, Viviane Reding, în care aceasta să precizeze în baza cărui articol din Tratat a convocat Comisia Europeană.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata