Breaking news

Vacanța parlamentară a luat sfârșit

loading...

Astăzi s-a reluat sesiunea parlamentară iar fiecare dintre partidele parlamentare de pe scena politică romanească și-a conturat lista cu priorități ce urmează a fi propuse, discutate și, după caz, aplicate de guvern.parlament

Partidul Democrat-Liberal  are ca prioritate punerea în aplicare a referndumului care presupune trecerea la un Parlament unicameral și reducerea numărului de parlamentari. Altă prioritate este legea reformei pensilor și legea responsabilității fiscale, doua legi convenite în acordul cu FMI. În ceea ce privește legea pensiilor, ea trebuie adoptată pînă în luna iunie, iar legea responsabilității fiscale pînă la sfîrșitul lunii martie. De asemenea modificarea programului “Prima casă” , modificarea impozitului minim astfel încît va fi transformat în impozit forfetar restrîns care se va aplica la anumite domenii și un proiect de lege care vizezează impulsionarea întreprinderilor să angajeze șomeri reprezintă proiecte extrem de importante pentru PD-L.

Liderul UDMR, Marko Bela, a declarat public că obiectivele partidului său în actuala legislatură  sunt descentralizarea și “reconcilierea” dintre minoritate și majoritate, atît în Parlament, cît și în societate. Ținta UDMR o reprezintă adoptarea legii minorității naționale.

Președintele PSD, Mircea Geoană, a anunțat la ședința Comitetului Național Executiv de saptămîna trecută că  este nevoie de schimbarea legii electorale, mai exact elaborarea unui Cod electoral. Geoană propune înființarea unei noi comisii parlamentare care să reglementeze și să modifice actuala lege a votului uninominal. De asemenea, Mircea Geoană susține că parlamentarii PSD vor iniția demersuri legisaltive prin care vor solicita suplimentarea bugetelor Educației, Sănătății și Agriculturii.

Liderul deputaților PNL, Călin Popescu Tăriceanu a anunțat, după întîlnirea de la Poiana Brașov, că una din prioritățile parlamentarilor liberali va fi propunerea unui pachet de legi care vizeaza reforma constituțională și schimbarea regulamentelelor de funcționare ale Camerelor. Printre prioritățile legislative ale PNL se mai numară și reducerea impozitului pe venit la 10%, desființarea impozitului forfetar, reducerea TVA la construcții noi pentru a stimula construirea de locuințe noi și un proiect de lege a pensiilor  care se va baza pe calcularea salariului mediu pe economie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata