Breaking news

Udrea îl reclamă la DNA, pe Tăriceanu pentru bilețelul roz

loading...
Elena Udrea a depus marți la DNA, o plângere pe numele lui Călin Popescu Tăriceanu, pentru trafic de influenţă în favoarea omului de afaceri Dinu Patriciu, în episodul “bileţelul roz” din 2007.
elena udrea - calin popescu tariceanuLa șapte ani de la momentul bilețelului roz dezvăluit de Udrea, deputata PMP se trezește să-l acuze pe Tăriceanu de trafic de influență.
Anunţul privind plângerea la DNA, a fost făcut pe reţeaua de socializare facebook, de Elena Udrea.

Deputatul PMP se referă la momentul în care, Călin Popescu Tăriceanu, pe când era prim-ministru, i-a cerut preşedintelui Traian Băsescu, printr-un bileţel colorat, să intervină la Parchet în favoarea prietenului său, Dinu Patriciu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, în replică, faptul că singurul lucru pe care doreşte să îl comenteze este că “DNA va putea să analizeze, şi justiţia trebuie să funcţioneze”.
Preşedintele Senatului a mai spus, întrebat despre faptul că această plângere vine atât de târziu, că această întrebare trebuie adresată altcuiva.
Tăriceanu a comentat şi sintagma “bileţelul roz”. “Cred că e mai puţin specifică bărbaţilor, dar, în fine, acesta este un lucru cu totul secundar”, a spus el.
În 2007, preşedintele Traian Băsescu a prezentat bileţelul ce i-a fost trimis de Tăriceanu la începutul anului 2005, împreună cu materialul Rompetrol.
“1. Dragă Traian, îţi trimit alăturat un document redactat de Petromidia în legătură cu cercetările care au loc. 2. Dacă ai ocazia, să vorbeşti la Parchet despre subiect?”, scria Tăriceanu, care şi semna.

Băsescu l-a acuzat la acel moment pe premier că i-a propus un parteneriat cu “oligarhiile”, pe care nu l-a acceptat.

Procurorii Parchetului ICCJ au dispus, în 17 aprilie 2007, neînceperea urmăririi penale faţă de premierul Călin Popescu Tăriceanu şi Elena Udrea, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de instigare la favorizarea infractorului, respectiv divulgarea de informaţii care nu sunt destinate publicităţii.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata