Breaking news

Băsescu nu își asumă eșecul neaderării României la Schengen

loading...

Traian Băsescu a declarat luni seară în cadrul unei conferințe de presă de la Cotroceni că nu își asumă niciun eșec în cazul neaderării României la Schengen invitând jurnaliștii să caute responsabilii în altă parte.

basescu si corlateanTraian Băsescu a refuzat să își asume eșecul neaderării României la Schengen în acest an arătând cu degetul către Guvernul Ponta și USL.

Eu nici nu am ţinut miniştri penali în Guvern, nici nu am făcut presiuni pe justiţie. Nu am ce să îmi asum. Îmi asum că mi-am făcut datoria. Căutaţi responsabili pentru eşec în altă parte. Nu am ce să îmi asum de data aceasta. Când a fost de asumat, mi-am asumat”, a spus Traian Băsescu.

Însă în momentul în care reporterul Antena 3 a întrebat dacă își asumă o parte din eșec, Băsescu s-a  manifestat estrem de iritat de întrebare și a scăpat porumbelul pe gură precizând că nu el dă lovituri în CSM, cu referire la revocarea judecătorilor Alina Ghica și Cristi Danileț, care-i sunt obedienți.

Președintele a repetat obsesiv faptul că amânarea aderării este cauzată de raportul MCV pe motiv că este corupție în România și în politica românească.

Schengen e parte a politicii UE. Chiar guvernul nostru a acceptat în septembrie această menţiune. Noi am acceptat această menţiune în septembrie. Nu eu am fost acolo. Această menţiune este în toate documentele. Germania nu este singura care ar fi votat împotriva României. Sunt cel puţin 7 state care ar fi votat împotrivă din cauza raportului MCV. Prudenţa arătată astăzi de primul ministru este de bun augur. Sper să se menţină pe această linie. Poziţia pe care o exprim fără rezerve: România are ca obiectiv major intrarea în zona Schengen. Nu mă refer că aceasta e prioritate numai din punct de vedere economic. O dată intraţi în Schengen avem alt culoar în aeroport. Camioanele nu mai stau în vamă. Pentru noi este esenţială intrarea în Schengen şi din punct de vedere al procesului de integrare şi din punct de vedere economic şi, poate cel mai important aspect, este cel politic. Obiectivul intrării în Schengen rămâne un obiectiv fundamental pentru România. Niciun sacrificiu nu e prea mare”, a spus Băsescu.

Dacă în discursul său a atacat voalat direct și indirect, guvernul, parlamentul, miniștrii penal, ân privința premierului, Băsescu a spus: Salut poziţia exprimată astăzi de premier cu privire la mandatul pe care îl are reprezentantul guvernului pentru şedinţa JAI din 7-8 martie. E o revenire la normalitate. Am salutat poziţia premierului şi o salut în continuare dacă se menţine aşa. Dacă ne hotărâm să fim mai harnici, să ne asumăm că luăm raportul MCV punct cu punct şi cu siguranţă dacă informăm statele Uniunii, ne asumăm luna septembrie, dacă nu decembrie.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata