Breaking news

Traian Băsescu și Mircea Geoană împreună la „Mica” Unire

loading...

bbPreședintele Romaniei și șeful Senatului au anunțat că vor participa astăzi la manifestările organizate la Iaşi şi la Focşani cu prilejul sărbătoririi Zilei Unirii Principatelor Române. Evenimentele încep la ora 10.00, la Muzeul Unirii din Focşani, unde va avea loc simpozionul „Focşanii şi marile momente ale istoriei nationale“. După-amiază, la ora 16.00, își va face apariția și Traian Băsescu. Acesta va primi onorul de la Regimentul de Gardă Bucureşti. Băsescu va susţine alături de Marian Oprişan, şeful CJ Vrancea, un discurs, după care urmează momentul tradiţional al Horei. Astăzi se împlinesc 151 de ani de la Unirea Moldovei cu Ţara Românească sub sceptrul lui Alexandru Ioan Cuza, moment care marchează practic crearea României mici.

Sîmbăta seara Traian Băsescu a fost invitat să participe la Gala Premiilor de Excelenţă a PDL Iaşi, în cadrul căreia sunt oferite distincţii personalităţilor Iaşiului. În cadrul acestei acţiunii, la care au participat peste 150 de persoane, organizaţia locală a democrat-liberalilor a oferit distincţii unui număr de zece personalităţi ale oraşului, care activează în diverse domenii. Liderii PDL Iaşi au oferit distinţii pentru următoarele categorii: “Personalitatea culturală a anului”, “Dascăli pentru generaţii”, “Speranţe ieşene”, “O viaţă pentru Iaşi”, “Medicul anului”, “Oameni pentru oameni”, “Managerul anului”, “Ştiinţe pentru oameni”, “Sportivul anului” şi “Ambasadori ieşeni”. Această acţiune iniţiată de PDL Iaşi se află la cea de-a patra ediţie şi are loc în fiecare an în seara de dinaintea aniversării Unirii Principatelor Române.

loading...
2 Comentarii
  1. claudiu spune

    Interesant…lupul cu blana de oaie.Macar acum in miezul importantelor sarbatori nationale sa fie si ei mandri ca suntem romani,in rest….vechiile obiceiuri:promisiuni fara indepliniri.Lasa ca va veni si ziua lor…ca tuturor de altfel

  2. Haiducu spune

    Acum au ocazia să aprindă în cinstea Unirii o falnică flacără VIOLETĂ.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata