Breaking news

Titus Corlăţean: Băsescu l-a trimis pe Brădişteanu în Turcia doar ca să câștige simpatia romilor

loading...

Ministrul de Externe, Titus Corlăţean a declarat vineri la Digi 24, că Băsescu l-a trimis pe Brădişteanu la Ankara, să-l consulte pe Florin Cioabă, doar în scop electoral.

basescu si corlateanCorlățean este de părere că Băsescu se află în campanie electorală pentru Mișcarea Populară și că l-a trimis pe medicul Șerban Brădișteanu la Florin Cioabă ca să câștige simpatia romilor.

Acum a sesizat că este un punct de câştigat şi a dat publicităţii cum i-a dat instrucţiuni doctorului Brădişteanu să meargă să îi acorde asistenţă domnului Cioabă. E neserios şi nu aşa se procedează”, a adăugat Corlăţean.

Ministrul a mai spus că România, prin MAE, are obligaţia de a acorda asistenţă cetăţenilor români din străinătate care solicită asistenţă.

Ministerul Sănătății spune că au fost de la început în legătură atât cu familia lui Florin Cioabă, cât şi cu Secţia Consulară a Ambasadei României în Turcia, care a facilitat legătura cu spitalul din Antalya prin translatorul pus la dispoziţia familiei.

În cazul în care va fi nevoie de transferul lui Florin Cioabă în România, Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu Ministerul Afacerilor Interne, urmează să pună la dispoziţie un avion SMURD.

Costul transportului, respectiv al combustibilului şi al taxei de aterizare, va fi suportat de către familia lui Florin Cioabă.

Şerban Brădişteanu a declarat, joi, că Florin Cioabă  este în continuare sub tratament într-o clinică din Antalya, unde se află în comă indusă, după de a suferit, joi, un al doilea atac de cord.

Starea de sănătate a lui Cioabă este gravă și nu permite transportul în România.

 

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata