Breaking news

Tăierea salariilor se aplică din ziua votării legilor, nu de la 1 iunie

loading...

Guvernul a anunțat că tăierea pensiilor și a salariilor va intra în vigoare din momentul votării și publicării legilor anticriză în Monitorul Oficial și nu de la 1 iunie așa cum se stabilise inițial.

emilbocDin cele 70 de amendamente depuse de parlamentari, la legile de austeritate, Guvernul a aprobat doar 5,amendamente  care nu modifică mai cu nimic forma finală a pachetului de legi.  Executivul a admis patru amendamente ale parlamentarilor la proiectul de lege privind unele măsuri necesare în vederea restabilirii echilibrului bugetar şi un amendament la proiectul de lege privind unele măsuri în domeniul pensiilor, transmite Realitatea tv.

Potrivit premierului, primul amendament precizează că pensia socială minimă nu scade sub 350 lei. Al doilea amendament se referă la faptul că în conţinutul legii existau două formulări, pe de-o parte “de la data intrării în vigoare a legii se plică reducerile de salarii şi pensii” pe de altă parte “de la 1 iunie”. “Având în vedere că procedura asumării răspunderii a fost declanşată în luna mai, dar se va finaliza în iunie, am decis să acceptăm un amendament în care se precizează foarte clar pe tot parcursul legii că vom găsi formula de la data intrării în vigoare a prezentei legi se reduce cuantumul salariilor şi pensiilor“, a mai spus Boc.

Premierul a reamintit că şi bugetele companiilor naţionale de stat vor fi afectate de măsurile de austeritate. Pensiile de invialiditate vor fi verificate într-un interval de un an şi nu de trei, aşa cum era iniţial în proiectul de lege. Potrivit proiectului de Lege, persoanele care au obţinut ilegal pensii de invaliditate vor răspunde în faţa legii şi vor fi obligate să returneze integral sumele încasate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata