Breaking news

Sorin Roşca Stănescu, exclus din PNL pentru că l-a acuzat pe Băsescu de spălare de bani

loading...

Senatorul Sorin Roșca Stănescu a fost exclus, luni, de către conducerea PNL, din partid, ca urmare a acuzațiilor false pe care le-a făcut la adresa lui Băsescu, privind spălarea de bani.

sorin rosca stanescuLa propunerea lui Crin Antonescu, Biroul Politic Național al PNL a  adoptat în ședința de luni, prin vot secret propunerea de excludere din partid a lui Sorin Roșca Stănescu

Președintele PNL a declarat că propunerea de excludere din partid a senatorului Sorin Roșca Stănescu votată de Biroul Politic Național va fi înaintată Delegației permanente a liberalilor, care va fi convocată cât de curând.

”A fost dezbătută și supusă votului solicitarea mea de excludere a senatorului Roșca Stănescu și Biroul Politic Național, prin vot secret, a adoptat această propunere. Ea va fi înaintată Delegației permanente. Membrii parlamentari ai partidului sunt excluși în ultima fază de Delegația permanentă, dar numai la propunerea BPN. Bineînțeles că au fost și colegi care au considerat că nu s-ar impune o decizie precum cea pe care am propus-o. Oameni miloși”, a spus Antonescu.

”Indiferent de decizia lor, rămân liberal şi susţin PNL şi pe Crin ANtonescu. Sigur că este, practic, o înfrângere a mea faptul că nu se confirmă autenticitatea acestor documente. Eu zic să aşteptăm ancheta, noi nu avem anchetă, ci un document care spune că nu s-a facut un virament – e vorba de conturi arhivate”, a declarat Sorin Roşca Stănescu.

Înainte ca PNL să dea verdictul final, Sorin Roșca Stănescu le-a trimis o scrisoare deschisă colegilor săi în care îi ruga să nu-l excludă din partid întrucât nu a încălcat niciun articol din statut.

”Eu am afirmat public că Alianța D.A., în noiembrie 2004, a încasat, în cinci tranșe, din străinătate, suma de 7 milioane USD și l-am făcut responsabil de acest lucru pe Traian Băsescu, pe atunci candidat prezidențial, în timp ce Parchetul General a comunicat că acel virament nu a existat. Fac precizarea că, acționând conform legii și în interes public, Fundația pentru Apărarea Cetățenilor împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a pus la dispoziția Parchetului General, în luna martie a acestui an, informațiile de care dispunea, semnalând că ar putea fi vorba de o infracțiune gravă și solicitând cuvenita investigație. În acest scop, a formulat plângere penală. Observând că au trecut mai multe luni, iar această solicitare publică nu a primit niciun răspuns de la Parchetul General, în urmă cu o lună, printr-o declarație politică și printr-un demers editorial, dar și prin intervenții la diferite posturi de televiziune, am solicitat, la rândul meu, în mod insistent, un răspuns din partea instituțiilor abilitate ale statului. Întrucât acest răspuns nu a venit, am făcut o nouă declarație politică, în urmă cu câteva zile, prin care i-am adus acuzații directe domnului Traian Băsescu. De această dată am prezentat și documentele FACIAS. Răspunsul Parchetului General, în fine, a fost extrem de prompt, în sensul că viramentul acelei sume de bani nu a fost făcut. Ceea ce ne conduce la prezumția că informațiile și documentele prezentate de FACIAS, în luna martie, ar fi fost eronate sau chiar false. Acest răspuns a fost dat sub forma unui comunicat succint. Stimați colegi, nu există nicio prevedere în statutul Partidului National Liberal pe care să o fi încălcat și în niciun caz vreuna din cele prevăzute în articolul 20 privind excluderea. De când m-am înscris în PNL, nu am primit nicio sancțiune. Ca atare, îl rog pe domnul președinte Crin Antonescu și vă rog și pe dumneavoastră să judecați corect această cauză și să nu adoptați o decizie de excludere a unui membru pentru o faptă nesancționată de statutul PNL”, a spus Roșca Stănescu în scrisoarea către colegii săi.

Pe 8 noiembrie, Băsescu a declarat că Sorin Roşca Stănescu este un „mincinos prost“ care ar trebui să meargă, dacă se dovedeşte că nu are dreptate, unde a fost înalt „prea sinucisul Adrian Năstase“.

Dacă Roşca Stănescu are dreptate, eu mă duc cu plăcere şi cu conştiinţa împăcată alături de Înalt Prea Sinucisul Adrian Năstase. Dar, dacă nu, ar trebui să se ducă el. Am să vă arăt ce înseamnă un mincinos prost. A lansat aceste ordine de plată, care sunt nişte falsuri. Spune data în care s-a virat un milion de dolari în contul Alianţei ?Dreptate şi Adevăr?. Trece şi contul, care corespunde contului, numai că e aşa de prost, încât nu duce falsul până la capăt şi lasă contul cu terminaţia ROL. Într-un cont de lei, că asta înseamnă lei, nu poţi să virezi niciodată dolari. Deci un fals incomplet. Şi la fel e pe toate cele aşa-zise 7 milioane de dolari, toate se virează într-un cont de lei. Nici rudele din generaţiile anterioare ale lui SRS n-ar putea să facă. (..) Le aveţi, sunt pe toate site-urile, din păcate şi pe un site care se vrea al justiţiei, le promovează. Sper să aibă decenţa să se ducă singur, ca falsificator, lângă înalt prea sinucisul Adrian Năstase. Că asta spuneaţi, că uite ce a făcut Năstase, şi a făcut puşcărie, şi deci, falsuri tip Roşca Stănescu”, a spus Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata