Breaking news

Sindicaliștii amenințati de Emil Boc

loading...

Reprezentanţii a două confederaţii sindicale s-au retras de la negocierile cu Premierul Emil Boc. CNSLR Frăţia şi CSDR au anunţat că refuză dialogul cu premierul, ca urmare a comportamentului abuziv și amenințător la adresa lor.

sindicate.guv.jpgDiscuție aprinsă între premier și sindicaliști, desfășurată azi la Palatul Victoria. La ieşirea, de la discuțiile cu premierul,  liderii confederaţiilor sindicale au susţinut că Emil Boc i-a ameninţat şi a bătut cu pumnul în masă, după ce aceştia s-au declarat nemulţumiţi de prezenţa unor sindicalişti care nu aveau nicio legătură cu discuţiile.“Este o situaţie fără precedent. Este încă o încercare a Guvernului de a crea dificultăţi mişcării sindicale. Am crezut că participăm la o rundă de negocieri normală. În sală a fost permisă prezenţa unor reprezentanţi ai confederaţiilor care nu aveau o legătură cu discuţiile de acolo sau dacă aveau o legătură ne-au creat nouă dificultate, pentru că trebuia să fim doi oameni de confederaţie”, a declarat preşedintele CNSLR Frăţia, Marius Petcu.

Premierul Emil Boc a disutat cu confederaţiile sindicale, la Ministerul Muncii, despre propunerile de modificare a legii unitare de salarizare din sistemul bugetar şi a legii pensiilor, precum şi despre majorarea salariului minim pe economie la 705 lei. CNSLR Frăţia şi CSDR au anunţat că dacă atitudinea premierului va continua, vor refuza dialogul cu premierul.

Noi nu primim un pumn în gură de la niciun Guvern şi dacă este nevoie să reacţionăm, pe fondul acesta, vom avea grijă ca şi noi, mişcarea sindicală, să aplicăm loviturile care se cuvin actualului Guvern”, a mai declarat Marius Petcu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata