Breaking news

Senatul aniversează 150 de ani. Băsescu nu a fost invitat la festivitate

loading...

Președintele României, Traian Băsescu, nu a fost invitat la ședința solemnă a Senatului României, prin care se aniversează 150 de ani de la înființarea acestei instituții.

senat- basescu - romaniaConducerea Senatului României a hotărât, luni, că decizia privind invitarea preşedintelui Traian Băsescu la aniversarea Senatului revine exclusiv preşedintelui acestui for legislativ, Călin Popescu Tăriceanu, care a reiterat decizia sa de a nu-l invita pe Președintele României.

Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, luni, că Băsescu nu este invitat la ceremonie întrucât a propus desființarea Senatului și pentru că a discreditat în repetate rânduri această instituție.

Biroul Permanent al Senatului m-a mandatat să fiu eu cel care strabileşte asupra componenţei listei persoanelor invitate şi decizia pe care am anunţat-o cu o săptămână în urmă în acest fel a rămas în continuare valabilă. Deci, nu s-a schimbat nimic”, a afirmat Tăriceanu, întrebat în legătură cu decizia de a nu-l invita pe preşedintele Traian Băsescu la aniversarea Senatului.

La această şedinţă solemnă a Senatului vor fi invitaţi cei doi foşti preşedinţi ai României, Ion Iliescu și Emil Constantinescu, reprezentantul familiei regale – principesa Margareta, foştii preşedinţi ai Senatului de după 1990, reprezentanții altor instituţii precum Curtea Constituţională, preşedintele Academiei Române, Biserica Ortodoxă Română, premierul și membrii Guvernului.

Şedinţa aniversară a Senatului va avea loc marţi, la ora 10.30 și va fi condusă de Călin Popescu Tăriceanu, iar miercuri va avea loc un concert la Ateneul Român.

Tăriceanu, a declarat, miercuri, că nu l-a invitat pe președintele Traian Băsescu la aniversarea a 150 de ani de activitate a Senatului pentru a nu crea un moment penibil, ţinând cont că şeful statului a militat constant pentru Parlament unicameral.

Liderul senatorilor PDL, Dumitru Oprea, a cerut, miercuri, un vot pentru ca plenul să decidă dacă şeful statului poate participa la şedinţa de aniversare a Senatului, însă cererea acestuia nu a fost supusă votului, iar şedinţa de plen a fost suspendată.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata