Breaking news

Senatul a dat undă verde anchetării Ecaterinei Andronescu și a lui Șerban Mihăilescu

loading...
0 4

Senatul României a decis miercuri, să dea curs solicitării privind începerea urmăririi penale în cazul foștilor miniștri Ecaterina Andronescu și Șerban Mihăilescu, acuzați de fapte de corupție în dosarul licențelor IT de la Microsoft.

ecaterina andronescu - serban mihailescuSenatorii au aprobat, cu 72 de voturi pentru și 62 de voturi împotrivă, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării PÎCCJ privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Votul a fost secret, cu bile. Numărul total al votanților a fost de 135. Un vot a fost anulat.

Ecaterina Andronescu este acuzată de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

În timpul dezbaterilor din plen, Andronescu a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nedrepte.

“Aș vrea să reiterez faptul că niciodată nu am cerut, nu am condiționat și nu am luat nimic de la nimeni. Nu sunt între oamenii corupți din această țară și vreau să dovedesc în Justiție aceste lucruri. Vreau să mă credeți că am trecut în această lună prin cea mai neagră perioadă a vieții mele, probabil pentru că răul cel mai mare a fost deja făcut și este greu de presupus că voi putea în anii care mi-au mai rămas din viață să pot să șterg această acuzație îngrozitor de incorectă și nedreaptă”, a spus Ecaterina Andronescu.

Andronescu i-a rugat pe colegii săi din Senat să nu își piardă încrederea în onestitatea sa care este singura sa “avere”.

“Mulțumesc pentru vot tuturor senatorilor și îi asigur că mă voi bate pentru a-mi dovedi nevinovăția în Justiție și vă rog să nu vă pierdeți încrederea în onestitatea mea. Este singura mea avere”, a spus Andronescu, după aflarea rezultatului votului.

Tot miercuri, senatorii au avizat, în ședința plenului de miercuri, începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Șerban Mihăilescu, cercetat în dosarul licențelor IT.

Senatorii au aprobat, cu 77 de voturi pentru, 51 de voturi împotrivă și un vot anulat, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului Șerban Mihăilescu.

Șerban Mihăilescu, care a fost secretar general al Guvernului, este acuzat de săvârșirea infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu, trafic de influență și spălare de bani.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata