Breaking news

Senatorul Alexandru Mazăre a demisionat din PSD și merge în partidul lui Geoană

loading...

Senatorul Alexandru Mazăre a anunțat duminică că părăsește PSD, și că se va alătura noii formațiuni politice create de Mircea Geoană și Marian Vanghelie.

alexandru mazare - psdMotivând că nu se mai regăseşte în politica practicată de conducerea Partidului Social Democrat, Alexandru Mazăre anunță că demisionează din partid ca să meargă cu Mircea Geoană.

“Am demisionat din PSD pentru că nu mă mai regăsesc în politica pe care o practică actuala conducere a PSD. Mă aşteptam ca după eşecul de proporţii de la alegerile prezidenţiale să fie convocat un congres al partidului care să aleagă o conducere nouă. Nu sunt mulţumit de actuala practică de a pune pumnul în gură celor care au altă părere decât conducerea partidului. Acele excluderi care s-au făcut până acum plus ameninţările cu excluderea pentru toţi cei care nu împărtăşesc actuala direcţie politică a conducerii PSD m-au făcut să mă gândesc mult mai bine şi să iau această decizie”, a declarat Alexandru Mazăre.

Senatorul a spus că l-a consultat şi pe fratele său, Radu Mazăre, primarul Constanţei şi liderul PSD Constanţa înainte de a lua această decizie: am vorbit, l-am consultat şi credeţi-mă că nu a fost o decizie uşoară. De 13 ani activez în PSD şi nu am făcut parte din niciun alt partid, nici măcar nu am intenţionat niciodată să plec de la PSD. Ca atare, am avut o discuţie şi cu fratele meu, dar este o decizie pe care mi-o asum şi pentru care merg mai departe. Nu trebuie să fie de acord sau nu ca să iau eu o decizie. Avem relaţii ca între oameni responsabili şi fiecare ştie exact ce vrea de la viaţă.

Alexandru Mazăre se află la al doilea mandat de senator, iar în perioada 2004 – 2008 a fost deputat.

Pe 1 februarie, la Romexpo, Mircea Geoană și Marian Vanghelie au lansat un nou proiect social-democrat intitulat “România noastră”. Scopul principal și imediat al noii formațiuni politice este să demită Guvernul Ponta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata