Breaking news

Sebastian Ghiță a demisionat din PSD

loading...

Sebastian Ghiţă a anunţat vineri, că îşi dă demisia din PSD, după o disucție pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta. Deputatul spune că nu va mai reveni în PSD atâta timp cât “chestiunile legate de comunism, coruptie si schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate”.

sebastian ghita - psdLa o zi după excluderea din PSD a lui Mircea Geoană, Dan Șova și Marian Vnghelie, apele rămân în continuare agitate în partid. Sebastian Ghiță, prietenul lui Ponta, și-a anunțat demisia din partid.

Tot ieri, Sebastian Ghiță spunea că Ion Iliescu trebuie să plece din partid, declarație care nu a fost pe placul lui Ponta, care azi l-a chemat la discuții.

”Am fost chemat de domnul Ponta la biroul dânsului. Am avut o discuţie serioasă despre evenimentele politice din ultima perioadă. Cred că astăzi Victor Ponta este un altfel de lider. Cred că a înţeles ce vor românii de la dânsul. Mi-a spus că declaraţiile pe care le-am dat sunt corecte, dar că nu pot să am iniţiative personale nediscutate cu colegii de partid. Am înţeles punctul său de vedere şi am hotărât să demisionez din PSD! Nu voi mai reveni în acest partid cât timp chestiunile legate de comunism, corupţie şi schimbarea legii partidelor politice nu sunt rezolvate. Îmi doresc ca Victor Ponta să aibă puterea şi mintea să reformeze acest partid! Sunt un om tânăr, mi-am construit carieră că antreprenor, mi-am câştigat o poziţie respectată în societatea românească şi nu cred că eu trebuie să-mi însuşesc valorile reprezentate de Ion Iliescu. Mircea Geoană şi Marian Vanghelie au primit ce meritau. Le-am spus colegilor de-acum un an că trădează interesul comun pentru interesul personal. Geoană a vrut să-l şantajeze pe Ponta, cerându-i funcţia de ministru de externe. M-a sunat să îmi spună că, dacă Ponta nu îl numeşte ministru de externe, atunci va fi război în PSD. Ponta a ales un profesionist, pe Bogdan Aurescu. Vanghelie reprezenta ce este mai josnic şi mai urat în partidele politice: corupţie, trădare, minciună! Am fost un adversar al lui Vanghelie de când am intrat în PSD. Şi cred că ieri oamenii i-au arătat cu adevărat ce cred despre el. Nu poţi să ai un agramat, un neinstruit, un hoţ lider al partidului în Bucureşti, şi să câştigi alegerile. Ne era ruşine să spunem în ţară că Vanghelie este unul dintre noi!”, a spus Sebastian Ghiță, vineri, într-o conferință de presă.

Joi, după şedinţa conducerii PSD, Sebastian Ghiță a spus că e momentul ca Ion Iliescu să se retragă şi că ar trebui şi ca toţi cei cu probleme să fie suspendaţi din partid, enumerându-i pe Mazăre, Constantinescu, Duicu, Pendiuc, Mocanu, Hrebenciuc.

“Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se asează la fiecare şedinţă lângă preşedintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepţie. Că noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu şi generaţia sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani. Cred că e momentul ca Ion Iliescu sa se retragă. Nu mai poate fi un simbol al PSD”, afirmă Ghiţă, apreciind că e necesară reformarea PSD şi că toate partidele “trebuie să arate că au un răspuns la acuzaţiile de comunism, corupţie şi ineficienţă. Corupţia e pentru România mai rea decât cancerul pentru omenire. Radu Mazăre, Nicuşor Constantinescu, Bunea Stancu, Adrian Duicu, Mocanu, Tudor Pendiuc, Viorel Hrebenciuc, dar şi alţii sunt exemple vii ale percepţiei că PSD ar fi un partid corupt. Toţi trebuie să se suspende din PSD sau să fie suspendaţi. Sfidarea legii şi a DNA nu îi ajută nici pe ei şi nici partidul. Mircea Cosma şi Constantin Nicolescu, chiar dacă au 70 de ani, au înţeles şi s-au retras. Ar trebui şi ceilalţi să aştepte în afara partidului până când justiţia se pronunţă”, declarat Sebastian Ghiţă.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata