Breaking news

Scandal în USL. Antonescu îi cere demisia lui Ponta. Premierul spune că nu-l susține cu forța la președenție

loading...

USL are zilele numărate. Ultimele declarații ale lui Antonescu și Ponta demonstrează că alianța nu mai are mult de trăit. Antonescu i-a cerut premierului să decidă dacă împreună cu PSD rupe USL și dacă se întâmplă asta, să demisioneze din fruntea Guvernului.

antonescu si pontaCrin Antonescu, a transmis un mesaj dur și ferm către PSD şi premierului Victor Ponta să se hotărască dacă îl mai susţine pentru preşedinţia României i dacă rupe sau nu USL.

Dacă se va întâmpla acest lucru cu alianța, Antonescu i-a cerut lui Ponta să își dea demisia din funcția de premier.

Dacă cineva îşi va imagina în PSD că Antonescu o să tacă aşa, ca la Partidul Comunist, sau o să meargă pe brânci ca să iasă preşedinte susţinut de PSD, se înşală amarnic. Acest lucru îl ştiu şi domnul Ponta, şi toţi oamenii din PSD. După cum îl ştiu şi cei din PNL. (…) Preşedinţia României se obţine de la cetăţenii României. Eu nu am înţeles niciodată şi nu voi înţelege protocolul şi angajamentele USL în sensul de a fi preşedinte pentru USL, pentru PSD, pentru România. Dacă voi fi preşedinte, voi fi pentru România. Dacă USL mă sprijină în această idee, bine, dacă nu, nu. Ca să punem simplu capăt acestor speculaţii, nu am stat şi nu stau cu mâna întinsă la uşa PSD. PSD îşi respectă sau nu nişte angajamente politice, îl priveşte, dar cred că ar trebui să încetăm cu acest subiect jenant”, a spus Crin Antonescu pentru gândul.info.

Despre declaraţia preşedintelui PSD privind o posibilă retragerea sprijinului social-democraţilor pentru Crin Antonescu, liderul PNL a spus că nu o consideră “o încălcare a protocolului USL”.

Întrebat dacă, în cazul în care USL se va rupe, Ponta va trebui să-şi dea demisia, ţinând cont că a ajuns în această funcţie şi datorită susţinerii PNL şi PC, Crin Antonescu a răspuns: Sigur că da. Dar eu nu am nicio intenţie să rup această alianţă, ţin foarte mult la o construcţie politică tot ce aveam din punct de vedere politic, al imaginii, din punct de vedere sufletesc şi nu pun această problemă şi nu vreau să examinez această chestiune.

În replică la aceste acuzații, Victor Ponta a spus că omologul său liberal, Crin Antonescu, nu a adoptat “cea mai deşteaptă strategie” când a spus că nu are nevoie de sprijinul PSD pentru alegerile prezidenţiale.

Să te pregăteşti de campanie elctorală spunând că nu ai nevoie de sprijinul PSD nu mi se pare cea mai deşteaptă strategie”, a spus, luni, liderul PSD la B1 TV.

Ponta a ținut să precizeze faptul că este posibilă retragerea sprijinului PSD pentru Crin Antonescu: Bineînţeles, doar nu o să-l susţinem cu forţa. Dacă ne spune că nu doreşte, ne vom întâlni la PSD şi ne vom decide pe cine susţinem. Noi am decis o dată că-l susţnem pe Crin Antonescu, dar dacă nu vrea să-l susţinem, cu forţa nu se poate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata