Breaking news

Scandal în USL. Rămasă fără candidatură, Lavinia Șandru cere demisia lui Gabriel Oprea

loading...

Vicepreşedinta UNPR, rămasă fără candidatură la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele USL,  Lavinia Şandru îi cere liderului UNPR Gabriel Oprea, fie demisia fie renegocierea candidaturilor.

Inițial, Lavinia Șandru fusese nominalizată pentru un colegiu din jduețul Arad unde urma să se lupte pentru un mandat de deputat cu Mihail Neamțu. Însă a refuzat colegiul pe motiv că nu este unul eligibil, așa că a rămas în afara listelor de candidați ai USL.

UNPR a semnat cu PSD o alianță numită ACS, care face parte din USL. Supărată foc că azi nu s-a mai regăsit repartizată în niciun colegiu, Lavinia Șandru i-a trimis o scrisoare lui Gabriel Oprea în care îi cere fie să renegocieze colegiile cu PSD fie să-și dea demisia.

Domnule preşedinte, consider că nu v-aţi îndeplinit mandatul pe care vi l-aţi asumat în fata partidului, de a obţine 30 de colegii eligibile la alegerile parlamentare din acest an, pentru membrii partidului nostru, mandat în baza căruia noi, cu toţii, am votat constituirea Alianţei de Centru Stânga. Rezultatul negocierilor finale este mult prea departe de mandatul pe care vi l-am încredinţat, văzându-ne astăzi puşi în situaţia de a nu putea avea grupuri parlamentare UNPR nici la Camera Deputaţilor şi nici la Senat, cele 7 colegii eligibile care ni s-au acordat fiind total insuficiente. Prin urmare, domnule preşedinte, vă cer, fie să denunţaţi public şi să renegociaţi de urgenţă colegiile UNPR în interiorul ACS, în aşa fel încât să avem cele două grupuri parlamentare la Camera Deputaţilor şi la Senat, fie să vă acceptaţi eşecul în îndeplinirea mandatului care v-a fost acordat de către partid şi recunoscând faptul că n-aţi reuşit decât să vă asiguraţi dumneavoastră şi unui număr foarte mic de apropiaţi colegii eligibile, să demisionaţi din funcţia de preşedinte UNPR”, scrie Lavinia Șandru în scrisoarea adresată lui Gabriel Oprea.

Și Victor Ponta, a confirmat luni că vicepreşedintele UNPR Lavinia  Şandru nu va candida la alegerile parlamentare din 9 decembrie pe listele USL.

Nu va candida la aceste alegeri. Sper să rămână în echipă. Nu am avut ocazia să am neînţelegeri cu doamna Şandru, pentru că nu am vorbit cu ea. Noi nu am avut niciodată neînţelegeri, dacă îmi aduc bine aminte”, a spus Victor Ponta, după şedinţa USL.

Lavinia Șandru a ajuns vicepeședinte UNPR după ce a partidul său PIN a fuzionat cu partidul lui Gabriel Oprea.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata