Breaking news

Samsarii imobiliari vor fi impozitați cu 85%, a așa anunțat premierul Ponta

loading...

Samsarii imobiliari care cumpără drepturi litigioase primesc o lovitură dură din partea Guvernului. Premierul Victor Ponta a anunțat că va aplica acestora un impozit de 85%.

samsari imobiliariPentru că se consideră o afacere, tranzacția cu drepturi litigioase, premierul Ponta a anunțat că va introduce un impozit de 85% pentru cei care cumpără drepturile de proprietate asupra imobilelor și terenurilor naționalizate de comuniști.

Deci la proprietari se restituie totul, la cei care cumpără drepturi litigioase, ceea ce presupune până la urmă o afacere, o să avem o impozitare de 85%”, a spus Ponta.

Ponta a anunțat miercuri în ședința de Guvern, faptul că Executivul își va angaja răspunderea în Parlament pe legea privind despăgubirea foştilor proprietari de imobile naţionalizate, pe 26 martie și nu pe 19 martie.

Ponta a anunţat, marţi, că proiectul privind despăgubirile va fi conturat pe 3 principii, referitoare la faptul că restituirile în bani se vor face pe 7 ani, clădirile retrocedate îşi vor păstra 20 de ani destinaţia actuală, iar drepturile litigioase vor fi impozitate cu 85%.

Ponta a spus că primul principiu prevede că se restituie în natură tot ceea ce se mai poate restitui în natură pe acea procedură în care timp de doi ani se fac restituirile în natură, iar în al treilea an se fac restituiri în echivalent pentru terenuri de la ADS sau din alte zone de unde mai pot fi găsite.

El a precizat că al doilea principiu se referă la faptul că toate clădirile care vor fi retrocedate în natură, dar care în acest moment sunt folosite ca şcoli, spitale sau instituţii de cultură să fie retrocedate cu obligaţia ca o perioadă de timp, respetiv 20 de ani, să îşi păstreze destinaţia.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata