Breaking news

Rozalia Biro devine vicepremier și Ministru al Culturii, deși nu știe românește

loading...

Rozalia Biro va deveni vicepremier în Guvernul României și Ministru al Culturii, de la 1 august, ca urmare a demisiei din aceste funcții a lui Kelemen Hunor.

rozalia biroFostă viceprimar la Oradea și actualmente senator UDMR, Rozalia Biro este certată atât cu legea cât și cu limba română. ANI a acuzat-o încă din 2010 de abuz în funcție, iar în 2012, Rozalia Biro a pierdut procesul cu ANI.

Rozalia Biro a fost acuzată de ANI, de conflict de interese, deoarece în calitatea sa de viceprimar la Oradea a semnat un contract de închiriere a unui imobil din centrul oraşului, către Fundaţia Partium, din al cărei Consiliu de Administraţie făcea parte. Contractul de închiriere a fost atribuit pe zece ani, contra unei chirii modeste de doar 150 lei pe lună plus TVA, deşi se întinde pe 231 metri pătraţi şi are curte şi grădină.

Fundaţia Partium nu a plătit chiria, însă contractul nu a fost reziliat, ba mai mult, primăria a renovat clădirea pe banii oraşului, cheltuind în acest scop peste 500.000 lei din bugetul local.

Biro a atacat raportul ANI, la Curtea de Apel Oradea, cerând anularea lui, ca nelegal. În paralel, fiindcă documentul echivala cu o sesizare a procurorilor, a cerut şi suspendarea aplicării acestei prevederi, în urma căreia DNA putea începe o anchetă împotriva sa.

Magistraţii au decis că, din moment ce inspectorii de integritate o suspectează de fapte penale, este de competenţa procurorilor “să cerceteze dacă există sau nu indiciile săvârşirii unei infracţiuni”.

Ca urmare, raportul ANI şi-a urmat cursul. Înaintată DNA, întrucât faptele imputate Rozaliei Biro datau din vremea când era viceprimar, ancheta a fost transferată la Oradea unde, în prezent, dosarul se află în cercetare la DNA.

Când vine vorba de limba română, Rozalia Biro are alergie și nu prea înțelege multe cuvinte în limba oficială a Guvernului din care va face parte.

În 2010, Rozalia Biro a fost victima farsei lui Buzdugan. Acesta s-a recomandat a fi jurnalist la realitatea TV ce intenţionează să facă o emisiune în Oradea “despre copiii bipezi”, Biro, care răspundea de problemele sociale ale municipalităţii, a confundat bipezii cu cerşetorii şi a acceptat să participe la emisiune.

Ea l-a asigurat însă pe realizator că “majoritatea copiilor bipezi din Oradea provin din alte localităţi” şi că pe străzile din municipiu abia dacă pot fi găsiţi “câţiva”, pentru că Poliţia Comunitară i-a ridicat pe aproape toţi ceilalţi. Mai mult, Rozalia Biro, mamă a doi copii, a spus că nu are “niciun biped în familie”.

Rozalia Biro are 49 de ani, din 2012 este senator UDMR, fiind şi preşedinte al Comisiei pentru drepturile omului, culte şi minorităţi din Senat. În perioada 2004-2012 a fost viceprimar al municipiului Oradea. Din anul 2007 este preşedintele Consiliului Reprezentanţilor Unionali, iar din 2013 este şi preşedintele Organizaţiei de Femei a UDMR.

Rozalia Biro a susţinut şi proiectul UDMR de modificare a Constituţiei, propunând eliminarea sintagmei de “stat naţional” din primul articol al acesteia.

“Să spui că eşti stat naţional în cazul în care 10% din populaţie este de altă naţionalitate, oricare ar fi aceasta, nu stă în picioare!”, argumenta senatorul Rozalia Biro.

Este căsătorită cu medicul Biro Barna, şi lucrează și ca lector universitar la Universitatea Creştină Partium din Oradea, unde predă Ştiinţe economice.

Și senator, și lector universitar iar acum vicepremier și Minsitru al Culturii, nu este oare cumul de funcții? Când are timpul fizic necesar ca să îndeplinească toate aceste funcții???? Cu siguranță pe la universitate și prin Senat nu va mai trece decât să-și ia leafa.

Așadar, madam Biro îndeplinește cu brio toate calitățile pentru a deveni vicepremier în Guvernul României: este coruptă, nu știe limba română și vrea să distrugă statul național.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata