Breaking news

PSD-UNPR-PC spun că au tot dreptul să folosească marca USL

loading...

Alianța electorală PSD-UNPR-PC spune că are tot dreptul legal să utilizeze în campania electorală pentru alegerile europarlamentare, marca USL.

USLPNL vrea desființarea USL la tribunal și acuză foștii parteneri de alianță că folosesc în mod abuziv această marcă. În replică, PSD-UNPR-PC spun că au tot dreptul să utilizeze această marcă. 

Referitor la utilizarea denumirii USL în campania electorală pentru alegerea membrilor României în Parlamentul European, Alianța PSD-UNPR-PC face următoarele precizări:

  • În prezent, Uniunea Social Liberală este o formațiune politică înregistrată în Registrul Alianțelor Politice de la Tribunalul Municipiului București, cu numărul 6/02.12.2011.
  • USL a fost constituită prin acordul dintre două alianțe politice, respectiv Alianța de Centru Dreapta (ACD)(compusă din PNL și PC) și Alianța de Centru Stânga (ACS) (formată din PSD și UNPR).
  • Ambele alianțe sunt înregistrate, la rândul lor, în Registrul Alianțelor Politice de la Tribunalul București. ACS este înregistrată cu numărul 7/10.10.2012, iar ACD cu numărul 5/04.02.2012.
  • Prin urmare, în calitate de părți ale acordului politic care a stat la baza constituirii USL, doar aceste două alianțe politice au calitatea juridică de a se pronunța în sensul menținerii sau desființării USL. Aceasta înseamnă că USL ar putea fi desființată doar prin denunțarea acordului politic de către ACD sau ACS sau prin radierea din Registrul Alianțelor Politice a uneia dintre cele două părți.
  • În prezent, atât ACD, cât și ACS sunt înregistrate în Registrul Alianțelor Politice și niciuna dintre ele nu a formulat o denunțare a USL. Așadar, USL este o entitate juridică validă, care întrunește toate condițiile legale privind înființarea și funcționarea alianțelor politice din România.
  • Denumirea, sigla și semnul electoral USL constituie o marcă individuală aflată în proprietatea Partidului Social Democrat și înregistrată la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, cu Certificatul de înregistrare a mărcii nr. 116760/2011. În prezent, marca „Uniunea Social Liberală PSD PNL-PC” este cesionată către Uniunea Social Liberală (USL), o entitate juridică validă, constituită conform legilor în vigoare.
  • PSD, UNPR și PC, ca reprezentanți legitimi ai ACS, respectiv ACD, au dreptul legal de a utiliza marca USL.
  • Precizăm că simbolul USL este folosit în campania electorală cu respectarea prevederilor Legii 84/1998 privind mărcile și indicațiile geografice cu modificările și completările ulterioare.
  • Simbolul USL nu este folosit ca semn electoral, iar Alianța PSD, UNPR și PC nu a adresat o cerere în acest sens către Biroul Electoral Central pentru alegerea membrilor din România pentru Parlamentul European din anul 2014. Ca atare, utilizarea mărcii USL în campania electorală nu intră sub incidența art. 43 din Legea 33/2007, privind organizarea și desfășurarea alegerilor pentru Parlamentul European, republicată, cu modificările ulterioare.
loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata