Breaking news

PSD nu-l suspendă pe Băsescu de frică să nu piardă voturi pentru Ponta

loading...

Pe motiv că Ponta pierde voturi la prezidențiale și că social democrații nu au niciun câștig electoral din suspendarea lui Băsescu, PSD a decis să nu susțină inițiativa lui Călin Popescu Tăriceanu.

ponta si basescuPSD și Ponta mimează anti-băsismul și acum în prag de a treia suspendare a lui Băsescu, spun că nu e bine pentru ei să-l suspende pe președinte. Cu alte cuvinte PSD pune înaintea interesului național și a voinței poporului, propriul interes de partid.

„Eu nu văd niciun câştig politic. Trebuie să vedem dacă nu tulburăm mai mult apele şi îl ajutăm pe Traian Băsescu”, a spus Dragnea.

Vicepremierul Liviu Dragnea spune că nu ar fi bine ca Băsescu să fie suspendat, întrucât oamenii ar putea fi anchetați iar de procurori și că Băsescu ar putea cere la CCR prelungirea mandatului cu trei luni.

PSD nu și-a exprimat intenția (n.r.—de a-l suspenda pe Traian Băsescu), este inițiativa domnului Călin Popescu Tăriceanu, nu am discutat în partid această inițiativă. Eu, personal, deocamdată, fiind luat pe nepregătite, nu realizez cât de benefică este pentru conjunctura generală. După ce discutăm în partid, o să avem și noi o decizie. Vreau să vă spun că foarte mulți români, din păcate, dacă sunt chemați la referendum, automat se gândesc la procurori care îi pun să voteze cu mâna pe Biblie, pe mașină, sau la poartă și nu aș vrea să riscăm să apară o reținere pentru populație să vină la vot. Pe de altă parte, sunt din ce în ce mai mulți oameni, cu care eu vorbesc, care întreabă de ce mai facem lucrul ăsta când oricum pleacă. Pentru mine, personal, este foarte important ca regimul Băsescu să se încheie definitiv, Victor Ponta să ajungă președinte. Cu actuala legislație îmi vine foarte greu să cred că se va realiza cvorumul necesar la referendum, nu știu dacă putem spune câți alegători trebuie să vină la vot. Nu știu cine este interesat să redevină Băsescu actor în campania electorală, eu imi doresc ca, în această campanie, să discutăm de niște proiecte de țară, nu despre Băsescu. Să ne trezim după ce pică şi referendumul ăsta, indiferent când va fi, pe 2, pe 16, să facă Traian Băsescu cerere la Curte să spună că el a fost suspendat vreo trei luni de zile prin 2012, încă o lună acum, şi să ne trezim că împărţim mărţişoare prin ţară cu Băsescu la Cotroceni, cu Ponta ales preşedinte şi care o să stea pe tuşă“, a precizat Dragnea.

Ponta cântă și el în gama lui Dragnea și spune că nu ar fi bine să-l suspende pe Băsescu, invocând motive internaționale: Noi nu am luat încă o decizie politică. Din punct de vedere moral și social, domnul Băsescu nu poate, pur și simplu, să plece așa din funcție, după toate lucrurile grele pe care le-a făcut la adresa României și românilor, fără niciun fel de sancțiune morală.Suspendarea președintelui presupune o procedură constituțional juridică și politică și presupune niște implicații interne şi internaționale. 

loading...
1 Comentariu
  1. Gabi spune

    Eu cred ca Tariceanu mimeaza suspendarea si anti-basismul, sa nu-l confunde oamenii cu PNL-ul lui Crin Antonescu. Nu are nimeni chef de asa ceva acum… Mai sunt 2 luni pana la prezidentiale… Este neserios sa propui asa ceva, iar timp de 10 ani ai stat cu mainile in san.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata