Breaking news

PRM acuză SRI că a fraudat votul la prezidențiale și cere anularea alegerilor din 2014

loading...

Partidul România Mare spune că alegerile prezidențiale din noiembrie 2014 trebuie anulate și repetate întrucât SRI a  fraudat masiv votul.

prm - sri - alegeri 2014Urmare a dezvăluirilor bombă făcute de Elena Udrea despre implicarea Serviciului Român de Informații în campania electorală, PRM cere anularea alegerilor prezidențiale din 2014.

”Dezvăluirile făcute de doamna Elena Udrea cu privire la fraudarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 confirmă ceea ce am spus noi încă de atunci: votul din țară, dar și din străinătate a fost viciat la ordinul numitului Florian Coldea. Pentru acest veritabil atentat la Siguranța Națională, individul respectiv trebuie adus în fața Curții Marțiale, degradat și arestat. (Asta trebuia să se întîmple încă din 2005, cînd el a dus în Irak o valiză cu 14.000.000 de dolari, din care 9.000.000 au ajuns la generalul american David Petraeus, iar restul de 5.000.000 au dispărut fără urmă, adică s-au întors la Traian Băsescu). Elena Udrea are păcatele ei, desigur, dar nu putem uita că, în calitatea sa de șefă a Cancelariei Prezidențiale și de ministru în mai multe Guverne, a avut acces la informații de primă mărime. Nu trebuie respinse niște acuzații doar pentru că nu îi place cuiva persoana care le lansează. Adevărul e unul singur, iar acesta zice că outsiderul din Sibiu a avut, în realitate, în turul II doar 28% – dar „mașina de fraudare“ a SRI, dirijată de „Omul cu Valiza“, i-a dublat scorul, la 56%. Ca sociolog de profesie, pot să jur cu mîna pe Biblie că un asemenea fenomen – adică un candidat care avea, în turul I, cu 10 procente mai puțin decît adversarul său să aibă, în turul II, cu 10 procente mai mult (?!) – e ireal și aberant. În concluzie, dacă se va menține rezultatul nerușinatei fraude de la 16 noiembrie 2014, România nu va mai fi stat de drept și orice nelegiuire va fi posibilă. În lumea largă s-au mai văzut cazuri de anulare și repetare a unor alegeri, dacă Democrația și Legea o cer. Și încă ceva: cer Justiției să verifice, la sînge, informațiile conform cărora campania electorală a lui Klaus Iohannis a beneficiat de finanțări extrem de dubioase și ilegale: cca. 4 milioane de euro de la cetățeanul german Michael Schmidt, 1,5 milioane de euro de la Cristian Pavel (care, la scurt timp, s-a sinucis), 1,5 milioane de euro de la Vasile Blaga, peste 1 milion de euro de la Adriean Videanu (pe care, zilele acestea, așa-zisul președinte l-a răsplătit, eliberîndu-l din arest). Acestea sînt abuzuri și ilegalități de o gravitate excepțională, care nu pot fi tolerate nici în fundul Africii, darmite într-o țară membră a Uniunii Europene”, spune Vadim Tudor într-un comunicat de presă remis exclusivNEWS.ro.

Elena Udrea a dezvăluit faptul că generalul Florian Coldea s-a implicat în campania electorală și că l-a susținut pe Klaus Iohannis, întrucât Ponta i-ar fi spus că dacă ajunge președinte îl va da afară din SRI.

”Păi, spre exemplu, când îi spuneam domnului Maior că dl. Coldea conduce, de fapt, serviciul, în realitate, şi ţinta este să aibă toată puterea, îmi spunea că nu este aşa şi mi-a garantat de foarte multe ori, ca argument, “o sa vezi, dl. Coldea îşi va da demisia odată cu mine, va pleca odată cu mine din acest serviciu, fiindca noi am fost aduşi de Traian Băsescu şi noi plecăm odată cu el”. Aş fi curioasă acum dacă domnul Maior mai susţine chestia asta. Mai era un aspect pe care probabil că ar trebui să-l confirme Victor Ponta – eu l-am auzit în foarte multe locuri şi a contribuit în timpul campaniei la ideea că se doreşte a fi adus Klaus Iohannis, nu că ar fi fost mai rău, evident că între Victor Ponta şi Klaus Iohannis vedem încă o dată că este foarte bine că este dl. Iohannis preşedinte, chiar dacă votul n-a fost neaparat pro-Iohannis, ci anti-Ponta – dar mai era un aspect… S-a spus că undeva spre ziua lui Victor Ponta, undeva spre toamnă, într-o adunare din aceasta neoficială, fiind de faţă şi dl. Ponta, şi dl. Coldea – aş mai dea si alte nume, dar nu mai sunt sigură şi n-aş vrea să pun nişte oameni să dezmintă eventual – domnul Ponta i-ar fi spus domnului Coldea: “Domnule general, dacă ajung preşedinte, căutaţi-vă de lucru!”. Şi a continuat spunând “Şi ţineţi cont că am curaj să spun lucrul acesta în conditiile în care încă nu am ajuns preşedinte”, a declarat Udrea la Hotnews.

Udrea a mai spus că Florian Coldea a avut interesul ca Klaus Iohannis să fie preşedinte şi a şi acţionat în consecinţă menţionând că este o analiză a sa, nu “o acuzaţie că ar fi ceva penal”.

“Deci eu vă spun aşa: că în mod cert, în opinia mea, dl. Coldea l-a susţinut pe dl. Iohannis. În mod cert“, a mai spus Elena Udrea.

Pe 16 noiembrie 2014, Klaus Iohannis a obţinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform procesului-verbal întocmit de Biroul Electoral Central.

Numărul total al alegătorilor care s-au prezentat la urne este de 11.719.344, dintre care 10.042.721 au votat la secţia de votare în a cărei rază teritorială domiciliază, pe listele electorale permanente, 1.569.668 au votat în altă localitate decât cea de domiciliu, iar 106.955 cu urna mobilă. Din totalul voturilor, 11.553.152 au fost valabil exprimate, iar 166.111 au fost nule. Numărul total al alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente a fost de 18.280.994.

Pe 21 decembrie 2014, Klaus Iohannis a depus jurământul de învestitură în funcția de Președinte al României, în Parlamentul României și va sta în funcție până pe 21 decembrie 2019.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata