Breaking news

Prigoană vrea să dea afară Parlamentul din Casa Poporului

loading...

Celebrul și controversatul om politic și afacerist, Silviu Prigoană vrea ca să mute legislativul din Casa Poporului în clădirea de pe Bulevardul Unirii care în prezent are destinaţia de mall cultural şi se află în administrarea Ministerului Culturii.

palatul_parlamentuluiDeputatul Silviu Prigoană a depus în 19 mai la Cameră o propunere legislativă prin care vrea ca Senatul şi Camera Deputaţilor să fie mutate din actualul sediu. Propunerea deputatului PDL a fost prezentată în 20 mai Biroului Permanent, care a decis ca propunerea să fie transmisă Senatului, transmite realitatea.net.

Documentul prevede ca Palatul Parlamentului să fie transferat din administrarea Parlamentului României în cea a Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) pe măsură ce instituţiile care îşi desfăşoară activitatea în clădire sunt relocate, dar nu mai târziu de 1 ianuarie 2012. Totodată, acelaşi articol prevede că Senatul şi Camera Deputaţilor îşi vor muta sediul în imobilul cu destinaţia de mall cultural aflat în Bulevardul Unirii şi care în prezent se află în administrarea Ministerului Culturii. Clădirea va trece în administrarea RAAPPS, care va şi finaliza lucrările de construcţie în vederea găzduriii Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Conform propunerii legislative, spaţiile aflate în Palatul Parlamentului vor fi concesionate sau închiriate în condiţiile legii sau prin licitaţii internaţionale, veniturile obţinute urmând să se împartă între bugetul de stat – 70% şi bugetul local al Municipiului Bucureşti – 30%.

CGMB poate da în folosinţă gratuită spaţii din Casa Poporului, pe termen limitat, numai persoanelor juridice fără scop lucrativ ce desfăşoară activitate de binefacere sau de utilitate publică, în limita a 2% din totalul spaţiilor ce pot fi închiriate sau concesionate.

Concesionarea sau închirierea spaţiilor din Casa Poporului se va face cu aprobarea CGMB. Concesionarea se va face pe cel mult 20 de ani, iar închirierea pe cinci ani. În cazul nerespectării contractelor, acestea pot fi reziliate.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata