Breaking news

Presiunea maselor poate anula tăierile, a declarat Băsescu

loading...

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi seară, că dacă există o presiune socială insuportabilă, atunci “nu avem decât să nu realizăm reducerea de cheltuieli bugetare şi să încercăm sa ne finanţăm de pe piaţa liberă”.

traianbasescuDacă există o opoziţie insuportabilă, o presiune socială insuportabilă, sigur că nimeni nu poate deveni duşmanul propriului lui popor şi nu avem decât să nu realizăm cele ce ne-am angajat – reducerea de cheltuieli bugetare – şi să încercăm sa ne finanţăm de pe piaţa liberă“, a spus Băsescu. El s-a declarat însă convins că România nu ar reuşi să facă aceste împrumuturi pe piaţa liberă din cauza situaţiei de pe piaţa financiară din Uniune.

El a spus că va insista ca scrisoarea către FMI să plece în exact termenii în care a fost negociată, avand convingerea că, decât mărirea de taxe, este mai bună reducerea constrolată de venituri. Preşedintele a ţinut să prezinte “cancerul” din bugetul de stat.

Salariile reprezintă 27% din bugetul de stat, cheltuielile sociale plus pensiile reprezintă 36 % din bugetul de stat. Vă rog să adunaţi: 27 plus 36 înseamnă 63% din bugetul de stat pentru salarii în sectorul bugetar, plus cheltuielile sociale. Mai punem o cheltuială fixă, care înseamnă 1% din PIB, deci 3% din bugetul de stat – contribuţia noastră la bugetul UE. Deci în total 66% din bugetul de stat este cu cheltuieli salariale plus cheltuieli sociale plus taxa, contribuţia de 3% la bugetul UE“, a explicat Băsescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata