Breaking news

Prefecții din Brăila și Constanța și-au dat demisia

loading...

Prefectul Județului Constanța, liberalul Eugen Bola și prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja, și-au anunțat vineri demisia din funcție, ca urmare a proastei gestionări a comandamentului de iarnă.

Gheorghi Obreja si eugen bolaPlouă cu demisii și demiteri în prefecți din cauza gestionării proaste a comandamentelor de iarnă din județele Brăila, Constanța și Buzău.

Eugen Bola și-a anunțat vineri după-amiază, demisia, la ședința Comandamentului județean Constanța, pentru situații de urgență, în prezența viceprim-ministrului Liviu Dragnea.

Anunțul a fost făcut după o întrevedere în biroul prefectului cu Liviu Dragnea, viceprimarii municipiului Constanța și liderul liberal constănțean, deputatul Gheorghe Dragomir.

În cadrul ședinței de comandament, Liviu Dragnea și-a reiterat concluziile transmise anterior presei, în legătură cu disfuncționalitățile constatate la Constanța, în funcționarea comandamentului pentru situații de urgență, în timpul celor două coduri de vreme deosebit de rea. În același timp, viceprim-ministrul a cerut o analiză a firmelor contractate de CNADNR pentru deszăpezire.

În intervenția sa, prefectul Bola a afirmat că își prezintă demisia în semn de asumare a greșelilor semnalate.

Demisia prefectului de la Constanța vine la câteva ore după ce și prefectul de Brăila, Gheorghi Obreja și-a dat demisia, după ce a rămas înzăpezit mai multe zile, într-o localitate din județ, iar Ministrul Apărării, Mircea Dușa a spus că îi va cere premierului Ponta, să-l demită.

Mi s-a transmis demisia scrisă a domnului prefect. Originalul este la mine și un fax a fost trimis la minister. Urmează ca, în ședința de Guvern, să se aprobe și să se numească un nou prefect. Prefecții sunt numiți și eliberați din funcție prin hotărârea Guvernului”, a precizat Dușa.

Gheorghi Obreja a declarat pentru AGERPRES că nu a mai așteptat decizia Guvernului în ceea ce-l privește și și-a scris demisia din funcție, care va intra în vigoare cu data de 1 februarie.

Gheorghi Obreja, a rămas înzăpezit, de miercuri dimineață și până joi seară în localitatea Gemenele, situată de 26 km de municipiul Brăila, în timpul unei acțiuni în care încerca să se convingă personal de starea drumurilor din județ.

Demisia celor doi, vine la două zile după ce prefectul de Buzău, Gabriel Baltă a fost demis de către premierul Victor Ponta, din cauza proastei gestionări a comandamentului de iarnă din județ.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata