Breaking news

Președinte fără imunitate

loading...

TARICEANUNoua sesiune parlamentară a debutat cu numeroase propuneri și dezbateri încinse, prezența prim-ministrului Emil Boc în plenul Camerelor Deputaților și Senatului fiind contestată de opoziția formată din PSD si PNL. Cel mai aprig și totodată contestatar al actualului guvern și a măsurilor luate de acesta a fost astăzi liderul deputaților PNL Călin Popescu Tăriceanu.

Cea mai interesantă propunere a lui Tăriceanu se referă la ridicarea imunității președintelui Romaniei : “Nu în ultimul rând ar trebui să ne gândim la necesitatea ridicării imunităţii prezidenţiale, care face un caz singular în rândul instituţiilor publice din România“. El i-a transmis lui Emil Boc că are “obligaţia” de a se gândi la o reformă serioasă a instituţiilor. Tăriceanu l-a acuzat pe Emil Boc de faptul că acesta vine în parlament doar pentru a-și exprima propriile opinii, nu și pentru a asculta și răspunde la întrebarile incomode ale opoziției : “ V-aş propune să reflectaţi asupra următorului mod de funcţionare a Parlamentului: jumătate din timpul alocat dezbaterilor să fie utilizat pentru proiectele de lege înaintate de Guvern, o pătrime din timpul dedicat dezbaterilor să fie alocat iniţiativelor parlamentarilor din care o zi obligatoriu pentru opoziţie, şi un sfert din timpul dezbaterilor parlamentare să fie dedicat funcţiei de control şi evaluare a politicilor publice“.

Călin Popescu Tăriceanu consideră de asemenea că un parlament unicameral nu este o soluție viabilă pentru Romania : “un Parlament diminuat la 300 de parlamentari nu înseamnă modernizarea instituţiilor statului“, iar “un Parlament mai puţin reprezentativ, un Parlament mai slab nu înseamnă o republică mai puternică şi mai democratică, ci din contră“.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata