Breaking news

Ponta nu-l vrea pe Știrbu la Cultură

loading...

Premierul Victor Ponta nu vrea să-l numească pe Gigel Știrbu, în funcția de Ministru al Culturii, în locul lui Daniel Barbu, care și-a dat demisia din cauza declarațiilor cu privire la banii alocați pentru programul HIV/SIDA.

gigel stirbu si pontaVineri, Biroul Politic al PNL l-a propus pe deputatul Gigel Știrbu, fost preot în Olt și actualmente Președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, pentru postul de Ministru al Culturii în locul lui Daniel Barbu.

Numai că propunerea liberalilor nu este pe placul premierului Ponta care nu s-a grăbit să trimită decretul de numire la Cotroceni pentru ca Știrbu să depună jurământul de învestitură.

Lucru confirmat și de vicepreşedintele PSD, Paul Stănescu, șef la Consiliul Judeţean Olt, şi preşedinte la PSD Olt.

Ca preşedinte al Consiliului Judeţean Olt şi ca preşedinte al PSD Olt, sigur că mă bucur că un parlamentar din Olt, domnul Gigel Ştirbu, preşedintele PNL Olt, a fost nominalizat pentru Ministerul Culturii, pentru că pentru judeţul nostru este de bun augur. Am vorbit după această nominalizare, eu chiar l-am felicitat când am auzit că PNL l-a nominalizat.  Am înţeles că premierul Ponta nu este de acord cu nominalizarea lui Gigel Ştirbu la Ministerul Culturii, asta am înţeles, asta o ştiu de la Gigel Ştirbu. Deocamdată nu a fost de acord, procedurile trebuiau să aibă un curs rapid”, a declarat pentru gândul Paul Stănescu.

Propunerea Biroului Politic al PNL a fost votată în unanimitate vineri, la doar o zi după ce fostul  ministru al Culturii şi-a dat demisia din aceată funcţie, din cauza comparaţiei făcută între bugetul ministerului şi cel alocat pentru bolnavii de HIV/SIDA.

Cel mai vehement dintre PSD-ști care-l critică și îl refuză pe Știrbu la Cultură, a fost Radu Popa, venit recent de la PPDD la PSD.

În presă s-a vehiculat scenarul potrivit căruia, ar exista negocieri între Ponta și Antonescu cu privire la un troc politic. Știrbu la Cultură contra votării lui Bolcaș la CCR, sau Știrbu la Cultură contra votării Codului Penal și a legii amnistiei.

Cel mai târziu, luni, la prânz, se vor limpezi apele și vom afla ce mișcare face PSD și Ponta în relația cu PNL. un refuz al lui Gigel Știrbu la Cultură va șubrezi și mai mult alianța USL.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata