Breaking news

Ponta: moțiunea de cenzură se dezbate marți

loading...

Ferm pe poziții, Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Cluj, că preşedintele Traian Băsescu “nu are nicio treabă cu programul Parlamentului”, care a decis ca votarea moţiunii de cenzură să aibă loc  marţi.

victor_pontaPonta a afirmat că la precedenta moţiune de cenzură din octombrie 2009 votul a avut loc  tot la şase zile  de la citirea documentului în Parlament, iar atunci şeful statului nu a avut nicio obiecţie.

“Birourile Permanente ale Parlamentului au decis în unanimitate că moţiunea se dezbate şi se votează marţi. Preşedintele Băsescu nu are nicio treabă cu programul Parlamentului care dezbate o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Ce treabă are cu programul Parlamentului? Ultima moţiune de cenzură din octombrie s-a dezbătut la şase zile de la citire şi erau acelaşi preşedinte şi aceeaşi Constituţie”, a spus liderul PSD.

Acesta a afirmat că este greşeala sa că discută despre un subiect care “nu există” şi care a fost creat de Traian Băsescu, care “uneori doarme bine sau uneori prost şi se apucă să scrie scrisori”.

“Moţiunea se votează marţi şi îmi doresc să fie adoptată pentru că înseamnă că nu se pun în practică măsurile de austeritate şi, de miercuri, oamenii pot să iasă din nebunia în care au fost băgaţi începând cu 6 mai”, a spus Ponta.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata