Breaking news

Ponta a semnat acordul cu UDMR

loading...

Victor Ponta a semnat luni, acordul de cooperare cu UDMR privind intrarea la guvernare și votarea noului Cabinet în Parlamentul României.

ponta - hunor - guvernUDMR revine la guvernare. Contra celor 26 de voturi pe care la au în Parlamentul României, ungurii primesc două minister, un post de vicepremier, mai multe posturi de secretari de stat, prefecți și directori prin instituțiile guvernamentale.

Ponta le-a oferit Ministerul Culturii și Ministerul mediului, dar și un post de vicepremier. Kelemen Hunor, președintele UDMR, revine la cârma Ministerului Culturii, și va ocupa și funcția de vicepremier în Guvernul Ponta 3. Iar Attila Korodi va fi Ministru al mediului în locul Rovanei Plumb.

Ungurii au cerut și înființarea Facultății de Medicină la Tg Mureș cu predare în limba maghiară, legalizarea steagului secuiesc, și au cerut grăbirea restituirii proprietăților către culte.

Nicolae Bănicioiu va fi mutat de la Sport la Ministerul Sănătății. Iar Rovana Plumb de la Mediu la Ministerul Muncii. USD putea să obțină majoritatea în Parlament și fără UDMR, după ieșirea PNL de la guvernare, însă Ponta a ales să facă din nou un compromis, de astă dată cu UDMR, gândindu-se probabil la prezidențiale, când speră să aibă susținerea ungurilor.

Noii miniștri ai Cabinetului Ponta III, vor merge mâine în Parlament pentru a fi audiați, urmând ca miercuri, Senatul și Camera Deputaților să se reunească în plen pentru a da votul de învestitură.

Pentru validarea noului Guvern, sunt necesare 288 de voturi. PNL a anunțat că votează împotrivă.

 

loading...
1 Comentariu
  1. Liviu spune

    SPER SA NU IASA ACEST GUVERN DE INCOMPETENTI !!! JOS CU POANTA PROASTA, SA SE MUTE IN UNGARIA LA BOZGORI SI SA-I PUPE-N CUR ACOLO !!!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata