Breaking news

PNL vrea respingerea legii amnistiei și grațierii

loading...

PNL acuză actuala majoritate parlamentară formată din PSD-PC-UNPR-UDMR și minorități, că a blocat  solicitarea liberalilor de introducere pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor a Legii amnistiei şi graţierii, pentru ca proiectul să fie respins.

ministri pnl - crin antonescuReprezentanţii Partidului Naţional Liberal în Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor au solicitat în şedinţa de astăzi, luni, 5 mai a.c., a acestui for de conducere, introducerea pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor din această săptămână a Propunerii legislative pentru amnistierea unor infracțiuni si grațierea unor pedepse (Pl-x 162/2013) inițiată de către deputații Voicu Mădălin-Ștefan (PSD) și Păun Nicolae (Minorități), pentru ca proiectul să fie respins. Propunerea liberalilor nu a fost susţinută de către reprezentanţii  majorităţii parlamentare controlată de către PSD.

Conform art. 86 alin (2) din Regulamentul Camerei Deputaţilor, Biroul Permanent poate include în proiectul ordinii de zi dezbaterea unui proiect de lege sau a unei propuneri legislative la care termenul de depunere a raportului a fost depăşit. Având în vedere faptul că pentru acest proiect de lege au trecut mai bine de trei luni de când Comisia juridică, în ciuda insistenţelor deputaţilor liberali din comisie, a refuzat să ia în dezbatere această lege, Biroul Permanent ar fi  avut  posibilitatea regulamentară să hotărască trimiterea în plen a iniţiativei, în lipsa unui raport al comisiei sesizată în fond.

Menţinerea acestui proiect pe agenda parlamentară de către actuala majoritate, fără a fi tranşat rapid prin vot, demonstrează faptul că Partidul Social Democrat, alături de partenerii săi de guvernare, folosesc acest instrument pentru a favoriza la momentul oportun, ales de dânşii, clientela politică cu probleme în justiţie.

Am fost foarte surprinşi să vedem opoziţia vehementă a membrilor PSD în cadrul şedinţei Biroului Permanent, care nu au fost de acord cu propunerea noastră. Acest  fapt demonstrează încă o dată că PSD doreşte să menţină pe agenda Parlamentului Legea amnistiei şi graţierii pentru baronii lor locali şi  arată că face parte din promisiunile pe care premierul Victor Ponta le-a făcut  liderilor PSD din teritoriu pentru a le câştiga sprijinul în campania electorală pentru europarlamentare şi, ulterior, pentru cea pentru alegerile prezidenţiale. Opoziţia PSD privind punerea pe ordinea de zi de mâine a acestui proiect de lege este o nouă dovadă de dublu limbaj practicat de PSD şi de premierul Ponta ”, a declarat liderul liberalilor, deputatul George Scutaru.

Partidul Naţional Liberal a solicitat în nenumărate rânduri discutarea acestei  propuneri legislative  în Comisia juridică pentru a se întocmi un raport care să fie supus dezbaterii şi votului plenului Camerei Deputaţilor, liberalii militând pentru respingerea acestei legi care aduce mari deservicii de imagine Parlamentului atât în plan intern, cât şi internaţional, şi anulează practic rezultatele instituţiilor care luptă împotriva corupţiei.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata