Breaking news

PNL și PDL vor comisie parlamentară care să verifice dacă unul din candidații la prezidențiale e spion

loading...

Băsescu dă ordin iar Alianța Creștin Liberală execută. Opoziția formată din PNL și PDL vrea să afle dacă unul din candidații la prezidențiale este ofițer acoperit.

acl - comisie parlamentaraGrupurile parlamentare ale PNL şi PDL din Camera Deputaţilor au depus la Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor solicitarea privind înfiinţarea unei comisii parlamentare de anchetă  pentru verificarea posibilei existenţe a unui ofiţer sub acoperire al unui serviciu secret în rândul candidaţilor la alegerile prezidenţiale.

Am înregistrat astăzi la ora 12:00, cererea noastră adresată Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor privind constituirea unei comisii parlamentare de anchetă la nivelul Camerei Deputaţilor pentru a lămuri această informaţie lansată în spaţiul public de preşedintele Traian Băsescu cum că unul dintre candidaţi la cea mai înaltă funcţie în stat este agent sub acoperire, ofiţer acoperit. Temeiul este legat de Regulamentul Camerei Deputaţilor şi Constituţia României, respectiv prevederile art. 64 din Constituţie, şi  prevederile art. 40, art. 73 şi art.75 ale Regulamentului  Camerei, care permit unui număr de 50 de parlamentari să solicite şi să înfiinţeze o astfel de comisie” a afirmat domnul Tinel Gheorghe, Lider al Grupului PDL.

Deputatul PDL a precizat că iniţiativă este susţinută de 109 parlamentari, iar în ceea ce priveşte componenţa acestei comisii, deputatul Tinel Gheorghe a declarat: Intenţionăm să propunem membrii ai comisiilor parlamentare de control ai serviciilor speciale astfel încât să nu existe discuţii cu privire la calitatea lor de a beneficia de informaţii strict secrete. Sper ca PSD şi este un apel la PSD, dacă nu are nimic de ascuns, dacă Victor Ponta nu este cel spre care se îndreaptă afirmaţiile domnului Preşedinte să susţină prin Grupul parlamentar pe care îl are în Cameră  această iniţiativă a noastră. Sperăm ca în 10-12, maxim 14 zile, şi cu sprijinul domnului Traian Băsescu căruia îi solicităm să dea curs invitaţiei acestei comisii să lămurim acest aspect foarte important pentru curăţenia şi pentru ca această campanie electorală să nu fie umbrită sau ştirbită de acuzaţii care nu pot fi probate. Sperăm ca toţi candidaţii înscrişi în cursă să răspundă solicitărilor comisiei şi mai ales pentru că nu vrem să planeze nicio suspiciune asupra Serviciilor de informaţii credem că şi ele au interesul să lămurească această problemă.

Pe 10 septembrie, la emisiunea ”Sub semnul întrebării„ de la B1 TV, Băsescu a spus că deține informații că unul dintre candidații înscriși în cursa prezidențială ar fi ofițer acoperit.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata