Breaking news

PNL și PDL au depus o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Ponta

loading...

Alianța Creștin Liberală formată din PNL și PDL, a depus vineri, la Birourile Permanente ale Camerei Deputaților și Senatului, textul Moțiunii de Cenzură la adresa Guvernului Ponta, ce are ca titlu ”Victor Ponta pune în pericol statul de drept! Opriţi fraudarea alegerilor de către PSD!”.

motiune cenzura - acl -pontaDacă în urmă cu nici jumătate de an erau la guvernare alături de PSD, azi, PNL s-a aliat cu PDL ca să dărâme Guvernul Ponta, din cauza ordonanței care permite migrarea aleșilor locali, care ar avea drept scop fraudarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie 2014.

„În timp ce la graniţele estice ale Uniunii Europene şi în imediata noastră vecinătate a luat amploare un conflict care afectează suveranitatea şi independenţa unui stat, prin acţiuni agresive regizate din exterior, în România ultimelor luni, asaltul asupra democraţiei şi asupra statului de drept a atins cote alarmante. Atacul este concertat, produs din interior, iar artizanul acestor acţiuni destabilizatoare este însuşi Guvernul României, sub conducerea premierului Victor Ponta. Unicul scop al acestui marş în forţă este fraudarea alegerilor prezidenţiale din această toamnă. După 6 luni de la învestirea Cabinetului Ponta 3, un scurt inventar al acţiunilor guvernamentale ne relevă dimensiunile dezastrului. Dezastrul economic, confirmat prin intrarea oficială a ţării noastre în recesiune tehnică, ca urmare a unui act de guvernare incompetent, lipsit de viziune care a împovărat mediul de afaceri şi a sărăcit populaţia, este completat în mod nefericit de atentatul la instituţii fundamentale ale statului, care rând pe rând au fost plasate sub dominaţia partidului – stat PSD. Astfel, subordonarea totală a devenit politică de stat, iar la masa Guvernului nu mai avem miniştrii care, prin jurământ, s-au angajat să respecte legile şi Constituţia, să apere democraţia, ci o camarilă preocupată de îndestularea clientelei politice, responsabilă cu propaganda şi cu identificarea de formule legislative toxice prin care democraţia să fie subminată, iar interesul strict politic şi de partid să primeze. Pe măsură ce se apropie campania electorală din această toamnă toate aceste manifestări s-au radicalizat, abuzurile s-au înmulţit şi nu mai există pentru prezidenţiabilul Victor Ponta nicio stavilă în calea nevoii de satisfacere a setei de putere şi „a pohtei ce-a pohtit”- scaunul de la Cotroceni. S-a ajuns într-un punct culminant, care nu mai poate fi tolerat, care trebuie stopat. Emiterea pe bandă rulantă de acte normative, sub forma recentei Ordonanţe de Urgenţă nr. 45/2014 de modificare şi completare a legii privind alegerea Preşedintelui României, ce afectează în mod grav regimul electoral din România, cu scopul evident de a crea în mod artificial un avantaj electoral domnului Victor Ponta, candidatul PSD la preşedinţia României, Precum şi emiterea Ordonanţei de Urgenţă nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală în acelaşi mod mişelesc, Sau preluarea de către premier în ograda proprie a unor instituţii din aparatul de forţă al statului, Ne îndeamnă să recurgem la iniţierea acestei moţiuni de cenzură în Parlamentul României, pentru a atrage atenţia odată în plus asupra pericolului ce ameninţă democraţia din România şi pentru a stopa derapajele grave la care s-a ajuns prin imixtiunea factorului politic PSD-ist în funcţionarea unor structuri de stat”, se arată în textul Moțiunii de Cenzură.

PNL și PDL susțin că: Prin legiferarea migraţiei politice la nivelul autorităţilor publice locale sunteţi răspunzător şi sunteţi cu toţii, cei aflaţi în banca ministerială de masacrarea statului de drept în România, de furtul votului liber exprimat de români la ultimele alegeri din 2012 şi pentru faptul că aţi expus ţara noastră criticilor partenerilor externi, care şi-au manifestat, de mai multe ori, îngrijorarea în legătură cu modul total netransparent în care adoptaţi legi în domenii sensibile. 

Semnatarii Moțiunii de cenzură susțin că: Diferenţa dintre democraţie şi dictatură este dată de modul în care este dobândită legitimitatea aleşilor. Prin Ordonanţa de Urgenţă nr. 55/2014 pentru reglementarea unor măsuri privind administraţia publică locală, aţi legalizat migraţia politică şi, astfel, aţi provocat o delegitimare a aleşilor locali, deschizând practic calea spre un regim autoritar şi arbitrar. Atrocitatea acţiunilor cuplului comunistoid Ponta-Dragnea de a forţa prin mită, şantaj şi furt crearea de majorităţi în jurul PSD-ului în consiliile locale şi judeţene, descrie o pagină neagră în parcursul post – decembrist al ţării noastre. După 24 de ani de la obţinerea cu sacrificii imense a drepturilor şi libertăţilor democratice, guvernarea Ponta dinamitează toate progresele realizate şi întoarce România din drum, plasând-o într-o zonă gri a ţărilor cu deficit de democraţie.(…) . Această ordonanţă este un măr otrăvit oferit pe tavă aleşilor locali. Iar otrava lui va contamina întreaga administraţie publică locală din România, cu efecte directe asupra comunităţilor locale, asupra vieţii de zi cu zi a românilor care, în cele din urmă, nu vor înghite trădarea, furtul şi minciuna şi vor taxa întreaga clasă politică. Guvernul Ponta, în frunte cu premierul Victor Ponta şi cu aceia dintre dumneavoastră care giraţi prin obedienţă şi pasivitate migraţia aleşilor locali, veţi fi singurii răspunzători pentru tot răul antrenat în societate prin promovarea acestui act normativ.

ACL susține în textul Moțiunii de Cenzură că: Ultimul pas din planul operativ de fraudare a alegerilor prezidenţiale, lovitura de graţie dată de Cabinetul Ponta statului de drept şi democraţiei, este pusă în operă prin stăpânirea comunicaţiilor, prin continuarea demersurilor de subjugare a instituţiilor de forţă care au rol în organizarea procesului electoral, precum Serviciul de Telecomunicaţii Speciale.

Drept urmare: Guvernul Ponta 3 trebuie oprit! Campania Guvernului Ponta 3 de a frauda alegerile trebuie oprită!

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata