Breaking news

PNL nu vrea reducerea TVA pe motiv că PSD va pierde Guvernarea

loading...

PNL spune că nu ”creditează demersul făţarnic al lui Victor Ponta pe noul Cod Fiscal„, pe motiv că PSD va pierde Guvernarea în 2016. Astfel că liberalii nu vor reducerea TVA și a impozitelor, pentru că ei vor veni în curând la Guvernare și au nevoie de bani.

pnl - ponta - alegeriMembrii PNL din Comisia de buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaţilor, nu au participat la şedinţa comisiilor de specialitate reunite ale Parlamentului, dedicată prezentării de către Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a proiectului noului Cod Fiscal.

Eugen Nicolăescu susține că PSD face un exerciţiu de imagine prezentând o serie de măsuri fiscale cu aparentă tentă liberală, în condiţiile în care în aceşti ani de guvernare, PSD s-a dovedit un partid de sorginte socialistă, care nu poate aplica măsuri liberale în economie.

Iar deputatul Andreea Paul a solicitat demisia ministrului de Finanţe Darius Vâlcov şi a Premierului Victor Ponta pentru tentativa de a transforma Codul Fiscal în instrument politic – o schiţă fiscală mincinoasă, iresponsabilă şi populistă.

“Demersul PSD este lovit de neîncredere, având în vedere problemele grave de imagine, lipsa de credibilitate şi atitudinile duplicitare ale premierului Ponta, toxice ca de fiecare dată pentru România. De aceea, demisia premierului nu poate fi compensată cu promisiuni fiscale”, a declarat deputatul PNL Andreea Paul.

PNL spune că un proiect atât de important ca noul Cod fiscal nu poate fi lansat în dezbatere publică doar 10 zile, când legea prevede cel puţin 30 de zile. Mai mult, la o zi după prezentarea publică a schiţei fiscale a PSD, ministrul de finanţe Vâlcov iese public din nou şi anunţă modificarea schiţei: aplicarea TVA şi a noilor accize – înainte de termenele din schiţa iniţială, după care, la câteva zile, premierul Victor Ponta anunţă angajarea răspunderii Guvernului pe noul Cod Fiscal! Astfel, lipsa calculelor serioase ale PSD ne arată spiritul aventurier al tânărului pilot Ponta, care a pierdut controlul volanului. Experimentele fiscale nefericite pe care le propune actuala structură guvernamentală condusă de Victor Ponta vizează supraimpozitarea PFA-urilor, a microintreprinderilor, lovind exact în clasa de mijloc pe care liberalii doresc să o stimuleze.

În acest context, Andreea Paul a precizat că Victor Ponta promite relaxarea fiscală şi ascunde faptul că povara va fi pusă pe umerii clasei de mijloc, chemată să plătească factura compensării facilităţilor fiscale.

Când ai TVA de 24% şi colectezi doar 13%, când ai crescut aberant accizele şi la o populaţie dublă colectezi mai puţin decât bulgarii, când ai un peisaj economic regional fragil, când tensiunile politice şi militare în regiune sunt atât de mari, inteligent este să râmăi într-un acord de precauţie cu FMI, aşa cum a făcut Polonia. Dar, România nu are astăzi Guvern. Are un surogat de Guvern mincinos, iresponsabil, populist şi neserios, care n-are nimic de-a face cu inteligenţa”, a concluzionat deputatul Andreea Paul.

PNL consideră că este imoral şi ipocrit din partea PSD să angajeze pentru următorii ani modificarea Codului Fiscal, când toată societatea ştie că PSD va pierde guvernarea anul acesta sau cel mai târziu în 2016.

“PSD şi Victor Ponta au contribuit la creşterea evaziunii fiscale, a corupţiei şi a majorării nivelului de fiscalitate (taxa pe stâlp, acciza la motorină, CAS la chirii). De aceea, afirm că demersul actualului guvern nu are nicio credibilitate şi nu inspiră niciun fel de siguranţă pentru români. PSD şi Victor Ponta aruncă România într-o abordare aventurieră. PSD, în frunte cu Victor Ponta, a sugrumat economia, a păcălit mediul de afaceri şi cetăţenii, aşa cum încearcă să facă şi acum prin vehiculata angajare a răspunderii pe noul Cod Fiscal. Acum, Partidul Naţional Liberal se află în opoziţie, prin urmare nu are cum să blocheze legiferarea prin procedura parlamentară”, a declarat deputatul Eugen Nicolăescu.

loading...

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata